"Du skapar dig själv genom dina egna tankar"

onsdag 27 april 2011

Fina Mormor Ulla


Nu är det en vecka sedan mormor gick bort...

"Älskade mormor, och så älskad av alla runt om dig.
Att du nu har lämnat oss är med blandade känslor, men i botten visste vi alla att du skulle få det bättre i himlen än här på jorden.
Vi såg på dig det sista att livet inte kunde ge dig det du ville ha, det du behövde för att leva ett liv med livskvalité, för att leva är inte bara att andas, det är att skratta och le, utan smärta.
Även om du sade att du inte hade ont, så förstod vi att det onda satt i ditt hjärta, att du inte kunde få vara med och göra sådant som betydde mycket för dig, som att vara aktiv med barnbarnen eller att ligga i grönsakslandet och bli jordig om ansikte och händer.

...en tår rinner...

När jag höll din hand under dina sista andetag här på jorden, så kunde jag inte hålla tårarna tillbaka för att jag skulle förlora dig, men samtidigt var det en del glädjetårar, för din skull, för att du skulle kunna få ett bättre liv i himlen.
Jag visste att regnet den natten var för dig.
Nu vet vi att du har det bättre och vi kan känna en lättnad.
Jag kan känna en sorg för att du inte fick vara med under bröllopet, vigseln mellan mig och Anders.
Jag kan känna en sorg för att du inte kommer att få uppleva vårt barn, ditt barnbarns barn, här på jorden.
Men jag är glad över att du har fått träffa Anders, att du vet att jag är i trygga händer.
Jag är glad över att du fick veta att graviditeten var ett faktum, att du skulle bli gammelmormor, att du fick se en liten bild på det liv som jag bär runt på.

Mormor, vackra och fina mormor, om ett par dagar så ringer kyrkklockorna för dig.
Jag kommer att lägga en rosa blomma på din kista och säga hejdå, men vi ses igen, det vet jag.
Och du vet att du alltid är välkommen att besöka oss på ditt sätt.

Fina mormor, tack för den tiden vi fick tillsammans, kommer alltid att älska dig.
Jag skall bära dina smycken på bröllopet, så att du finns med mig nära, för jag önskade att du kunde vara där, på riktigt.

Mormor, vila i frid"



onsdag 13 april 2011

Lång dag!

japp, idag har vart en väldigt lång dag med en hel del att göra! Sitter och väntar på min sista patient för dagen innan jag skall packa ihop och bege mig hemåt.
A står för maten idag, skönt att bli serverad när man själv kommer att vara hemma tidigast 18 och i värsta fall 18.30 :) sen blir det handboll för hela slanten! Dock fick man inte med sig mannen ned till nolhaga, så det blir tv hemma istället, finns säkert inga sitsplatser kvar ändå. sist jag kollade handboll, fick jag vika av 10min innan slutet på första halvlek då jag höll på att svimma och dö av ryggsmärta, snacka om att känna sig klen. är liksom inte jag att ge upp en match pga lite ryggsm, men detta var helt olidligt. att svimma kändes inte så roligt heller, blir tydligen så när man är gravid (lågt blodtryck) blandat med värmen som blir i nolhaga när flera hundra står och flåsar tillsammans! ;) hoppas det är bättre luft i skandinavium när vi skall dit den 7 maj för att se dubbelfinalerna i handbollen!

Åh bara 3 dagar kvar, sen ligger man på hotellrummet på kurorten, i varberg!!! :)


ha en bra kväll allesammans!

tisdag 12 april 2011

Varbergs kurort, 4 dagar kvar!!


April och vädret har vart helt underbart i helgen, så mycket gladare och fler folk ute. Det känns som att många har krypit ur sina bon, som man har var i under ett halv år. hatar mörker och kyla, så nu är det dags för att ha en riktigt bra vår och sommar här i sverige!
nog om väder och vind...

Snart är det verkligen dags (har säkert skrivit det ett antal gånger men NU är det verkligen inte långt kvar) tills vi såtr vid altaret och säger ja till varandra. Så alla som vill är jätte välkomna att titta på vigseln, som kommer att äga rum den 4e Juni, kl 13.00, i Hemsjö kyrka :)
Efter kyrkar blir det middag och fest ute vid Nääs, så underbar dag! Två dagar efter bröllopet åker vi till Malaysia/Indonesien i en månad, så underbart att få komma iväg bara jag och anders, att bara få vara tillsammans i underbara miljöer. Hoppas att jag och magen kommer att må bra, och att inga komplikationer kommer att uppstå, men jag är positiv. har fixat en bättre försäkring och en försäkring som gäller under hela resevistelsen, OM något skulle hända. Sen får man se till att packa ned alla "graviditets-underlättande-tillbehör" :)

Tror sedan att jag kommer att jobba ca en månad efter det att vi kommer hem, sedan går jag hem och förebereder ingför bebisens ankomst....och inväntar att huset kommer att vara klart innan dess, så att jag kan hålla på med lite inredning och iordningsställande :)
Kan man ha det så mycket bättre?! en underbar MAN, ett underbart litet BARN, och ettsuperfint nytt underbart HUS att bo i tillsammans med sin familj??? nej, jag tror inte det kan bli så mycket mer komplett...sen skall jag bara njuta i resten av mina år :)


Går in i v.18 imorn enligt räkningen vi går på just nu. har ju RUL nästa vecka på onsdag, så då kommer vi att få ett mer exakt förlossningsdatum att gå efter.
Magen växer och knakar, och nu känner man mer att man är gravid, och man kan njuta mycket mer, nu när magen börjar ta form. Har sedan ett par veckor känt tydligare rörelser i magen, men långt ifrån varje dag...så ser fram emot när man känner fler regelbundna sparkar/rörelser. och tills att A kan känna mer av det jag kånkar runt på ;) så att det blir ännu verkligare för honom. Är väldigt nyfiken på vad som gömmer sig där inne, om det är en flicka eller en pojke och vilka drag hon/han kommer att ha :) men vi kommer inte att ta reda på kön under graviditeten utan det får bli en överraskning under förlossningen.
Har redan köpt barnvagnen (en av våra vänners gamla vagn), är verkligen skönt, då det är en himlans djungel det där med vagnar, värre än att leta bil, för man vet ju inte vad man skall leta efter. Vi har även fått låna ett babyskydd, så skall kolla om vi kan fixa en mojäng så man kan spänna loss o sätta på i bilen lätt o enkelt. har även köpt en mobil att ha över skötbordet eller sängen, på loppis, så hiiimla fin!!
vi har sagt att kläder och lite sådant kommer vi att vänta med tills efter bröllopet, då det är mycket i fokus just nu. hoppas vi hittar lite roligare kläder eller saker till den lille/a under bröllopsresan :) ....men vi får se....


Till helgen så blir det en tripp till Varberg, och så som jag har längtat och sett fram emot det här! Vi skall ta in på kurorten och ta hand om varandra under lör-sön. Har bokat behandling, där vi kommer att få massage samtidigt och även ansiktsbehandling! sen blir det middag på kvällen, och nördar som vi är så hoppas vi att vi hinner med att se lite av innebandyfinalen ;)
vi ville egentligen åka i feb, då vi hade årsdag och för att fira min examen men det var ju så otroligt svårt att få tag på spahotell där dem hade den slags behandlingen vi ville ha.
Så det lite lagom segt att boka i feb för en tid i april, men nu är vi äntligen här, 4 dagar kvar!!!
känns som att det behövs, att bara få vara vi två, och få behandling av våra stela nervösa kroppar ;) hoppas dock att jag kan ligga på mage såpass länge, utan att det gör ont....börjar bli gränsfall nu faktikst....


ja som sagt, det är mycket att se fram emot, och jag bara njuter......
njuter av livet.....och tänker göra det ett bra tag framöver......


//Miss Y