"Du skapar dig själv genom dina egna tankar"

måndag 25 oktober 2010

Bröllopet tar fart, sakta men säkert!

Då vi var hos Sven på sjölyckan och hade prat om bröllopets innehåll, så kändes det verkligen jättebra och att nu är det verkligen något som händer. En sten släppte från axlarna! :)

Maten är i princip bestämd -men det är naturligtvis en hemlighet. Även tårtan skall väljas ut och beställas -tänkte eventuellt göra en lite roligare variant -hemlis det också!

Känns så underbart när A säger "min blivande fru" till mig, spritter i hela kroppen. Är fortfarande stensäker på, om inte mer, att detta är mannen i mitt liv. Att vi kommer att ha upp och ned gångar är ett innehåll i ett förhållande, och det ser jag fram emot, och se hur vi löser det. Självklart är det aldrig roligt med bråk men jag tror att man kan lära sig väldigt mycket ifrån det, om man väljer att lösa det på rätt sätt -att inte sticka, smälla i dörrar eller att gapa så man inte hör varandra. Sen tror jag att alla känslor bara är bra om det kommer ut men det behöver inte komma ut på ett sätt som blir till en negativ faktor i framtiden -rädsla.

Nu är A i sthlm och jag saknar honom naturligtvis, men man måste väl kunna klara sig själv någon dag hit eller dit ;) Jag har suttit och grejat lite till med uppsatsen så nu skall den printas ut och sättas in i en plastficka för att ta med till Lidköping imorgon, så min syster kan granska svenskan och meningsuppbyggnad -bra att man har en mycket smartare lillasyster :)
Imorn blir det att köra bilen till Lidköping och vara med Sergio (lillysters sambo) på operation under hela dagen. Man får ju passa på att utnyttja kontakterna man har inom familjen! (han säjer operationsverktyg, artroskopi, inom sjukvården) Så jag hoppas att det blir några intressanta operationer man får vara med på samt att man inte reagerar negativt, som att svimma av lukt, bild eller liknande sinnesinformation ;) Så imorn blir en lååång dag...

Snart skal jag iväg för att åka hem till Köpmansgatan och skriva ut uppsatsen och sen blir det till att åka och hämta upp Ida, för en fika på stan! Skall lämna in lite papper till jobbet också!


Ha en fin dag allesammans!



Miss Y

måndag 18 oktober 2010

flyt i oflytet -detta kommer bli så himla bra!


Det var verkligen inte vad vi hade föreställt oss, de lokaler som vi skulle kolla på istället för tallhyddan- det var mycket bättre! :) det kunde inte bli bättre, så himla mycket bättre än tallhyddans lokaler. det roliga är att det inte är många som vet vart detta ligger och inte så många som har hört talas om det. och det var just det som var deras koncept, att det skall förbli ett ställe som skall vara mysigt och inte massivt, samt att det blir mer personligt på något sätt. kände direkt att det var en person som ville göra vår dag så bra om möjligt och han var väldigt flexibel i det som vi vill ha hjälp med samt det som vi ville sköta själva. och maten bestämmer vi i princip själva, det jobbar inte med färdiga koncept eftersom alla personer är olika. både jag och Anders tittade på varandra och sa "detta är det", det är stället där vi skall fira en av våra lyckligaste dagar. plus att hotellet som vi kommer att erbjuda våra gäster, är supermysigt och väldigt bra priser, OCH att det ligger ca 50-100 meter från lokalen vi kommer att vistas i hela kvällen/natten. Ja, så det känns verkligen jätte bra! Vi kommer att träffa dem igen och prata mer ingående, ex vad vi vill ha för mat att bjuda på, på söndag :) längtar!!

En tung sten från mina axlar släppte verkligen och kan slappna av på ett annat sätt nu. Är ju bara att det är så himla långt kvar tills vi skall gifta sig, vill ju nu :)) men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge...


Kvällen skall faktiskt spenderas i en inomhushall med en fotboll, tro det eller ej. det var 4 mån sen jag rörde en boll och nu har jag bestämt mig att lägga fotbollen på en lägre, mindre krav nivå, inte längre lägga halva mitt liv. Hoppas att det går bra bara, att frustrationen på en lägre nivå äter upp min kropp, utan att jag kan släppa det :) det återstå att se, hehe.
det är jättekul att ida också var intresserad av att hänga med, att dela ett intresse med en vän, hade vart superkul om det blir så, hoppas! :)
så ikväll så får vi se om det blir träning på onsdag också....


Snart dags att ta emot patienter innan man åker iväg och tränar...


Ha en fin vecka allesammans!



//Miss Y

tisdag 12 oktober 2010

jakten går vidare...

Japp, precis så är det, jakten på den perfekta lokalen går vidare. tyvärr så efter mycket krångel med Tallhyddan så det känns inte roligt att vara där längre, så för att göra en lång historia kort så blir det inget Tallhyddan och vi går vidare med proffesionell hjälp från Sjölyckan, vilket känns jättebra! Jag har märkt att det är inte riktigt är lokalen i sig som gör allt, utan det är verkligen människorna man jobbar med och som vill hjälpa en att göra denna speciella dag till något väldigt speciellt och med en känsla, inte som ett fyrkantigt okänsligt projekt. Igår så kändes det lite med gråten i hjärtat när vi bestämde oss för att avblåsa Tallhyddan, men ju mer jag tänker på det ju argare blir jag och då kan jag känna att det skall bli kul att kika vidare, men hoppas att vi hittar en bra lokal med bra förutsättningar. Och hoppas vi inte behöver byta datumet, 4e Juni pga brist på lokal, men vi har sagt att vi även kan tänka oss att vara utanför alingsås, och att vi kommer att vara 101 gäster som det ser ut nu :) Vill ju sätta mig ned snart och börja knåpa på de fina inbjudningskorten...och som jag sade till Anders så i annat fall får vi ta plajan och så får folk ta med sig sin lilla picknickkorg så gör vi festen på öppen strand ;) hehe, coolt det hade vart men inte roligt om det skulle regna iof ;)
Ja så bröllopet går sakta framåt samtidigt som C-uppsatsen fortlöper samt att böckerna till slutprovet har öppnats och jag har börjat repetera anatomi, fysiologi och naprapati. Skall verkligen bli jätte skönt efter den 10e December då jag skriver slutprovet och är finito på Nph och kan börja njuta inför examensfirandet som är den 15e Januari på Grand Hotel i Stockholm. Kommer att bli examensutdelande i blå amerikanska kåpor under dagen, mot kvällen blir det middag med bal och balklänning och mot natten blir det fest :) Så jag hoppas att de som vill fira denna stund med mig kommer att kunna detta, på plats i Stockholm, och sen blir det något slags öppet hus hemma hos oss i Alingsås, helgen efter eller så :) Skall bara se till att klara examen också, hehe.


Dagens upplägg blir så att det blir stan med Evelina nu på morgonen och sen skall jag möta upp svärmor och äta lunch. borde gå till mando vid 14 men får se om jag hinner då jag borde sitta med C-uppsatsen så jag kan lbi klar på fredag som planerat, men har ju hela dagen under ons-fre så kan ju vara bra med en icke plugg dag idag. Kl 17 så skall jag o Anders iväg på visning på pralingatan, superfint! så får se vad som händer, men känner nog att jag inte är redo i livet men allt vad det kan innebära med att ha för stor tomt, för mycket att måla om, får många buskar att klippa och rabattera att sköta -får fundera över det, men på pralingatan är det inte jättestor tomt, ganska lagom egentligen. Satt och diskuterade igår igen om att en hyra här på Bolltorp, även om vi trivs väldigt bra, så är det mycket pengar att "kasta i sjön" så är bättre att ha en bostadsrätt eller något fristående. Japp, vi får se vad ödet har för väg :)
och kvällen avslutas självklart framför tvn någonstans i alingsås, för att följa sveriges kamp mot holland!!


Snart är det dag att också börja skriva på låten som jag skall skriva till bröllopet, eller kanske kan det blir två :) är sugen på att skriva något svenskt samtidigt som jag tycker svenk text är svårare att förmedla känslor på plus att det låter mer töntigt på något sätt. Skall bara se till att bli klar i skolan först så jag kan hitta lite inspiration till texten och sen blir det att gå till sebbe och försöka få lite pling plong till den! kanske skulle man bara slå på stort och skriva en pampig rockballad istället för något mes mes romatiskt som är så himla vanligt i kyrkan under bröllop, hmm...vi får se helt enkelt hur det slutar.



Jag vill avsluta detta inlägg med att säga att jag är väldigt lycklig över att jag har träffat Anders och hans fina vänner. Jag är så himla glad över att jag bor i Alingsås igen tillsammans med Anders, ett riktigt samboliv, och en framtid att sträva efter. Jag leer sort inombords, som om det vore sommar hela året om....
Älskar dig Anders, finns inget som vi inte löser eller klarar av, puss!



Ha en bra dag nu allesammans och glöm inte att hejja ikväll!!



Miss Y, soon Mrs F


måndag 4 oktober 2010

sluta att döma..

Denna veckan blir det en hel del klinik för att sedan vara klar med den externa praktiken på 95h som skall vara avklarad innan den 29 november. Sen skall jag sitta och skriva på C-uppsatsen så att den kan vara klar tills den 18e oktober. så fram tills den 10 december så finna det en hel del att göra, då jag också skall hinna plugga på sluttentan teoretiskt...skall bli väldigt skönt då man är klar. fick ett mail häromdagen där det stod om examensfirandet på grand hotel i Stockholm den 15e Januari, kändes underbart att få läsa det mailet och också förstå att det verkligen börjar att närma sig dagen då man tar Naprapatexamen och är klar med 4 års intensiva, långa, roliga, frustrerande och otroligt lärorika 4 år.
Håller tummar och skall göra mitt bästa fram tills allt är klart...

Nu till något lite mer roligare :) i fredags så var alla mina tärnor här och vi var och provade klänningar till dem och kom överrens om en färg som passar alla och som även passa väldigt bra inpå ordet kärlek, som självklart är i centrum den dagen då vi gifter oss, "kärlek". så nu är allt beställt och betalt, och mina tärnor verkar nöjda och det är det viktigaste.
känns väldigt skönt att vara ute i god tid med allt och känns skönt att man snart kan börja med inbjudningskorten, skall ju bara bestämma om det blir ett lite mindre bröllop eller ett större :) vi har lite olika åsikter om detta, jag och herr friborg ;) men oavsett så kommer det att bli en av de lyckligaste dagarna i mitt liv...längtar....
Känner verkligen att varje dag som går så kommer en större och större trygghet och mer lärodom kring anders och kring oss, jag älskar honom mer för varje dag, tror snart inte att det går att älska någon så mycket mer än vad jag gör just nu ;) men som sagt, även kärlek har toppar och dalar, hehe.
ibland kan jag ju givetvis skrämmas av att det har gått väldigt fort men de försvinner snabbt på när jag tänker på hur löjligt det egentligen är att tänka så, för det enda är tidsperspektivet som gör att jag skräms. Men vad är ett tidsperspektiv jämfört men känsloaspektet? det är vi människor som fungerar bättre, eller får en större trygghet, av statistik/siffror etc. att man borde verkligen inte gifta sig efter bara ett år och absolut inte efter ett halvt år, och man skall inte tänka på barnplaner innan man vart tillsammans i ett par år, och absolut inte om man inte har bott ihop ett år. det är "siffertrygghet" för att många människor i dagens samhälle känner sig otrygg i sina egna känslor. man vågar nog inte lita på sitt inre och sina känslor så då söker man trygghet och säkerhet i tidperspektiv och antal år i siffror. då kan man också trygga sig i att om det tar slut eller om den andra är otrogen, "att jag gjorde iaf inget för hastat" och på så sätt har man lagt sorgen utanför sitt inre, och man tror att det är lättare att bearbeta.
jag tror att oavsett tid så är det inte förren den dagen då man släpper in varandra och sig själv i relationen som man kan börja bygga både trygghet och stomme i ett förhållande. sen kan man aldrig veta vad som händer i framtiden och är det någon som vet det skulle jag gärna vilja veta tekniken i detta fenomen :) att öppna sig, att vara ödmjuk mot sin partner men ffa till sig själv gör att man tillåter sig att utvecklas och att ta hänsyn till en annan person som man har valt att ha i sitt liv från och med nu. inte döma, tro, tolka, missförstå etc. alla dessa verb har inte med personen du lever med utan det har faktiskt med dig själv att göra- låter det konstigt? spekulera varför och tänk om igen...
det är lite samma sak med att gå i familjeterapi eller relationsterapi. många dömer direkt att det är ett problem med "dem" eller att nu är de på väg att skiljas. men varför inte tänka om med mer öppen och ej dömande tanke, -de kanske är där för att lära sig mer och för att se vad de kan göra för att utvecklas mer på vissa delar i ett förhållande, få lite livsläxor hem att öva på, så att det inte kommer den dagen då det är för sent eller att det gått väldigt långt så att det är mycket svårare att komma tillbaka.
jag spekulerar bara, väcker tankar....men många dömer

finns en bra talesätt "pekar du med ditt pekfinger på någon så titta mot din hand, du har tre fingrar mot dig själv" -att döma någon har med dig själv att göra. något du inte är nöjd med dig själv kanske? är du avundsjuk? är du missnöjd att du har stannat i livet? eller vad är det....?


Nu skall jag inte skrynkla er mer men det finns mycket mer att tänka på här i livet, på insidan av en, än att tänka på allt planerade, spekulerande, dömande och att räkna timmar/dagar och år.


Miss Y