"Du skapar dig själv genom dina egna tankar"

tisdag 30 november 2010

Upp till Sthlm en liten stund...


Japp, nu var det dags, en gång för alla. Skall upp till stlm, tåget går 16.07 och skall enligt tabell varaframme 18.45. junior, min andra halva i detta projekt som vi skall försvara på torsdag kl 09.00, är också påväg upp mot stora staden från den lite mindre större staden, Malmö. Blir till att invänta honom på stockholm central en timma, innan hans tåg rullar in på perongen. Vi skall ta oss ut mot kalla kista och vistas i hans stora rymliga stundetlägenhet på 18 kvm. Där skall vi bygga ihop en PowerPoint-presentation som skall vägleda oss genom de 20 minuter vi har på oss att sammanfatta ett års forskning på elitfotbollsspelare och dess vighet.
Är dubbel i att åka upp redan idag, tisdag, då det innebär fler dagar borta men mer tid för förberedelser. Har peppat mig själv och försöker se ljust på detta, även om det är svårt och många dumma minnen som ploppar upp i huvudet när jag bara hör ordet Sthlm, usch och fy, men som sagt, positiva tankar skall jag peppa mig igenom detta :)
Det tråkiga denna veckan är att det händer så otroligt mycket i vårt lilla liv; Anders träder in i ett nytt jobb på onsdag, jag åker till sthlm och blir grillad, han åker till Oslo på "affärsresa", jag skall till Gbg och spela inomhus skolSM, Jag skall mentalt förbereda mig för att det snart är dags för examenssluttentorna i medicin (plugga), Vi skall ha en hussäljare hemma hos oss på söndag. Ja som sagt listan kan nog bli längre i saker som händer bara denna veckan.
Det där med hus och så, så var jag från början helt anti mot att skaffa hus då jag inte känner mig redo för allt vad det kan innebära med tomt och ansvar (tid). Men vi har börjat inse att budgivningarna på det vi vill ha (radhus,parhu -fristående) kommer upp i samma kronor som om vi skulle bygga ett hus på en tomt på klinten. Så nu efter en hel del prat med varandra med vad det kan innebära med ansvar och tid. Så har vi kommit fram till att kolla runt lite på olika tomter och olika "färdiga" hus. Vi var på husknuten häromdagen och kollade på uppställda hus hos olika leverantörer och hittade oss ett hus som både passade oss i smak,standard och pris -Smålandsvillan -Kalmar! Och vi verkar ha hittat en bra tomt som vi skulle kunna tänka oss att bo på i ett antal år, på klinten (nybyggt område på toppen). Så har suttit och räknat hit och dit med allt vad det innebär i kostnader att bygga hus på tomt. Tro mig, det ÄR MYCKET som man inte tänker på, som KOSTAR. Det kostar tom att kolla vad det skulle kosta att bygga hus just på en viss plats med ett visst hus på, är inte det korkat!?!?! Men men....
Den stora anledningen till varför jag egentligen ger med mig på detta husbyggande, är att jag ser att Anders lyser så fort vi pratar om att bygga hus, och det är en dröm han har haft länge och en process han redan gått igenom i ett tidigare förhållande (där det aldrig blev av) och med tanke på att han redan är insatt i allt vad det innebär att bygga hus så kan jag slappna av och lita på honom i mycket. Och vad är det egentligen som gör att jag var så anti mot att bygga hus? Jag har kokat ihop allas dåliga erfarenheter att bygga hus, ex; relationsproblem, att varje sommar går till att pyssla med huset (måla,klippa buskar, plantera, grussättning etc), man får ingen tid till att resa, etx. Och denna fina underbara bild satte jag ihop till en enda stor sanning om vad det innebär att bygga hus. egentligen inget som finns alltså, dumt hur man kan tänka ibland ;)
Så jag har smält min höga mur oh försökt att sätta mig in i verkligheten att bygga hus, och mycket för att jag ser hur mycket det skulle betyda för min andra halva, och mår han bra så mår ju jag bra :) Så vi får se vart planerna bär av....
Plugget verkar gå framåt och jag tycker att det känns relativt okej inför tentorna nästa vecka, men man vet ju aldrig och kommer alrdig att veta innan man sitter där, vad det är för frågor som kommer.det finns ju en del frågor att välja mellan inom medicinvärlden, och det skall endast vara 150st. så det kan komma i princip vad som helst, och det är bara att hålla tummarna att det är frågor inom ämnen man känner sig hyffsat säker i.
Nö, nu skall här pluggas vidade, och städa lite, innan man sätter sig på bussen, ned mot stationen, på tåget och mot sthlm och kista! -Nph
Kommer att sakna A otroligt mycket, var länge sen vi var ifrån varandra såhär länge (nästan en vecka) men kommer ju förhoppningsvis hem på torsdag och då hinner vi ses en kväll innan han åker till Oslo. Försöker tränga in tanken i att det "är bra att vara ifrån varandra ibland, för att få sakna varandra", men den tanken går inte så bra, då jag bara mer och mer för varje dag som går blir helt tokig i honom. kan det bli bättre än så här?? :)
Ha en bra vecka!
/Miss Y

fredag 19 november 2010

Kärlek

Ja, idag fick jag lust för att skriva om kärlek.
Vaknade med en olust känsla i magen och kände inte alls för att varken gå upp eller vara social. Kände mig sådär ensam som jag kan göra ibland, men jag tror ajg sätta det i en relation med att det kommer oftast då jag är lite mer hormonpåverkad (som de flesta kvinnor är en gång i månaden ;)
så jag tror inte det är något vidare att bry sig om, och sen blir det så påtagligt att anders just den dagen skall jobba bortifrån. Men får ta tag i denna dag själv. Blir till att se till att få in njurens funktion och lite till. Börjar närma sig slutexamen och det skall bli väldigt skönt att få den gjort så man kan slappna av och förhoppningsvis kommer det ett positivt besked den 9e december, kväll! och herre gud vad jag skall fira oavsett resultat, men kanske lite mer om det gått bra :) Får se vad den helgen bär vägen, då både Anders och jennifer fyller år samt att mamma ville att vi skulle ut o äta i gbg.

Snart sätts det igång med kliniken ordentligt! den 3e januari blir det att tillbringa 100% åt företaget och patientmottagningen. Så nu har min käre sambo fått för sig att bygga ett journalsystem/bokningssystem som jag kan använda då jag börjar i januari, hmm skall bli väldigt intressant hur detta kommer att se ut och hur det kommer att fungera. men det skulle verkligen behövas ta fram fler journal/bokningssystem som är anpassat till naprapater och till ett bra pris. så vem vet, så kanske detta system kan bli en sensation till fler naprapater i sverige!
Känns lite nervöst att verkligen dra igång nu på riktigt och jag hoppas att lönen kommer att bli ok även i början av denna färd. har bokat ett långt möte med min revisor som skall gå igenom allt så jag inte missar något samt att vi skall prata om egen firma vs aktiebolag!
Denna helgen kommer att ägna sig mycket åt kärlek,relationen och tyvärr en hel del plugg.
Jag har börjat inse mer och mer det där när man går om varandra hemma. att kvalitetstiden blir allt mindre och mindre, och det kan störa mig. för jag vill inte att det skal vara så, utan mer att det blir vad man göra det till. men det finns en verklighet som gör att det inte alltid blir som man gör det till, då det är så många "måsten". sen så kan jag fundera på om det kan vara så om man har vart i ett tidigare förhållande, som man gått mycket om varandra och är van vid att ha sitt egna liv, så är det lätt att omedvetet falla tillbaka till det....? och vise versa! jag vet att jag tycker om den "grå vardagen" eller mer "vardagstrygghet", men är väl inte så himla van. Sen tror jag att när man själv kommer in i en rutin (ex när man börjar jobba) så kommer det per automatik. det är när två stycken i ett förhållande har lika sinnade rutiner. Det känns underbart att både jag och A kommer att ha mån-fre jobb mer eller mindre. och att jag kan styra mitt jobb väldigt mycket. att vi vet att vi alltid kommer att ha semester samtidigt och att vi kan ta ledigt mycket tillsammans, då jag är så flexibel. Jag har ingen som kommer att säga åt mig vad jag kan göra och inte göra. behöver inte ansöka om semester eller om att få ta ledigt. jag tar ledigt och jag tar konsekvenserna av detta.
Sen känns det kanon att jag kommer att ha en super kollega/handledare :) underbar både som naprapat och som person!

Så tillbaka till KÄRLEK, och det stora röda hjärtat där uppe i högra hörnet.
Trots att man har upp och ned gångar i sitt liv så är det underbart att ha de upp och ned gångar tillsammans med något, slippa vara ensam. Även att dela både sorg och glädje med någon. Jag börjar verkligen acceptera att livet går upp och ned och att det är okej, det finns inget liv som är perfekt eller där man inte tvivlar på saker o ting. Känns väldigt skönt att både jag o A kommer mer och mer på varandras fram o baksidor- det gör att, tex som i morse så jag vaknade och var väl inte den gladaste mest positiva Yohanna, så såg han detta och frågade hur det var. Känns verkligen skönt att han kan läsa av utan att man alltid behöver sätta ord på det...man liksom känner varandra. Jag tror att mer och mer så kommer detta att visa sig pga av att vi redan från början har pratat väldigt mycket med varandra, om varandra. Man har förklarat lite hur man kan fungera i olika situationer och vad man tycker om samt inte tycker om, och detta gör att man nog får ett litet försprång i utvecklingen. Och den tryggheten, att jag kan vara den jag är och om jag har en dålig dag så är det okej och jag får stöttning i detta. Jag vet att A alltid kommer att ställa upp för mig och jag hoppas verkligen att han kan känna att jag gör allt för honom.

Sen känns det helt fantastiskt underbart och det känns bara mer rätt att jag och A skall gifta oss nästa år. Känns så naturligt på något sätt....att äntligen få stå där och säga JA till en person som får en att känna livet på riktigt, få mig att växa, finns där vid en oavsett väder o vind. Att jag har hittat honom och att han är mer än vad jag någonsin hade kunnat önska/tänka mig. Tänk att denna underbara prins har släppts till mig. Tänk vad så många tjejer har gått miste om. Hur kan man inte älska honom??

En väldigt nära vän fann denna låt o den vill jag verkligen ge till dig Anders....

Sarah Dawn Finer -Kärleksvisan

Samtidigt som man sitter här lite halvt nerkärad och med lite tårar i ögonen efter att ha lyssnat på låten och dess textinnehåll noga, så kommer ett pling från telefonen:

"du är så underbar och den viktigaste personen i mitt liv. Jag skulle nog aldrig hämta mig om du skulle dö. Jag skulle bli helt knäckt och bara strunta i allt. Inget skulle kännas viktigt längre. Jag älskar dig villkorslöst och vill att du skall vara en del av mitt liv för alltid <3"

Och det mest fantastiska med detta är att det är medskickat en stor känsla, det är inte bara ord. Jag kan känna detta...


Ojdå, detta inlägg blev nog lite känsligt, men som sagt, hormoner ;)


Ha en bra helg allesammans så skall jag se till att göra min så bra som möjligt....




//Miss Y

söndag 14 november 2010

Slapp Söndag

japp, idag eller from NU så blir det bara att slappa i soffan framför tennisen med ev en pluggbok i handen också.
Har vart iväg och firat alla pappor på deras dag! så det har blivit en hel del tårta, kakor och kaffe.

Hade en supertrevlig kväll igår kväll med goa vänner! blev sent, tiden går fort när man har roligt. vi var inte hemma förrän vid 2.30 tiden och somnade som stockar och vaknade av klockan som ringde vid 8.00 -dag för frukost på tegelbruket...

Blir en kort samman fattning idag, ha en fortsatt trevlig fars dag!


//Y

fredag 12 november 2010

I månad kvar till slutprov i medicin!

Japp, så som rubriken lyder, så är det inte ens en månad kvar tills det att man skall skriva sluttentan i Medicin och Naprapati. Vet knappt vart jag skall börja, då det skall repeteras allt från 4 år tillbaka, och då är det mycket att repetera vi pratar om! Så allt med bröllop och framtid är verkligen på den högsta hyllan man kan tänka sig (trots en del husplaner då). Just nu snurrar det en hel del om natrium-kalium pumpar, cellorganeller, ursprung/fäste/innervation, hjärtats atrium och ventriklar, idrottskador etc etc etc.....
Känner ändå att en hel del sitter kvar men amn är rädd att det skall komma frågor under tentan som man inte har någon koll på alls eller att många frågor kommer vara snarlika svar till. Verkar som om det kommer att vara 75st frågor på medicin delen och 75st frågor på naprapati delen. så sammanlagt kommer det att vara 150st frågor. usch och fy, vad nervös jag blir när jag tänker på det, vill ju så himla gärna ha det där samtalet om att det har gått bra, så man kan slappna av och njuta av att vara klar.

Så börjar man att jobba som Naprapat i Lerum den 3e Januari, vilket känns väldigt bra! Skall träffa min blivande kollega/handledare angående hur vi skall göra med lön varje månad, då jag kommer att jobba via mitt företag. Vet man att man kommer att ha 40 patienter i veckan så är det ju ingen fara men det kan man inte räkna med de första mån, tror man är lite naiv då. men man kan alltid hoppas att den tiden man skaffar sin patientkrets inte tar så lång tid att man blir ekonomisk utsatt. Så nu, ni som läser detta, och som jag har sagt kan vänta tills jag har en klinik att hänvisa till, så vet ni att from den 3e januari 2011 kommer jag att jobba mån,tis, ons och fre -Ring o boka! :)
Känns lite konstigt att börja jobba redan nu, skolan har ju gått så himla fort, och det är verkligen en trygghet att veta vad som händer varje dag, det är liksom bekvämt. Hoppas bara att man kommer in i jobb mån-fre så man kan hitta ett lugn. Skall iof bli väldigt skönt att slippa alla tentor, men kommer att sakna plugget på så vis att man fylls på med ny information och vetenskap nästan varje dag. men jag får väl se till att plugga vid sidan av, läsa det jag tycker roligt och det som verkligen är relevant :)
tiden får avgöra....


Jag och A satt och hade ett ganska intressant samtalsämne nu i morse, angående hur människor i relationer tänker idag, oftast. Då kom vi in på ämnet angående att köpa hus, bilda familj, förlova sig, gifta sig, köpa bil. Många säger/tycker att man skall sprida ut detta under livets gång, för att "ha något roligt kvar i livet" eller när man kanske behöver en upp-piffning i relationen. Tex om ett par skulle gifta sig, köpa hus och bil och kanske bilda familj under bara ett fåtal år, "att då har dem inget kvar!" och hur tänker man då egentligen?? är det mer rätt att gifta sig av en anledning "att nu har vi ju vart tillsammans så himla länge, vi borde ju gifta oss" eller "om vi gifter oss kanske det blir bättre i relationen", och ordet "gifter" kan man byta ut mot barn, bil, hus etc. Är det verkligen en rätt anledning för att sprida ut dessa i livet. man skall väl göra det av rätt orsak? de utifrån ser bara att tidsaspektet i en viss relation verkar ju vara bra, för att gifta sig eller skaffa barn. Men som mig och Anders tex så ser bara folk utifrån att vi inte vart tillsammans så himla länge och folk kan börja få tankar som "gud vad bråttom dem har", "varför gör de allt på en gång", "hur kan dem vara så säkra på den lilla tiden dem vart tillsammans". Men jag tror att människor idag har svårt för att leva i den "grå vardagen" och att de måste ha något kvar att piffa upp förhållandet med, och då ser de flesta att om man gifter sig, skaffar hus, bildar familj, så blir det kanske bättre. En del kanske tom är rädda för vad som skall hända när vi "gjort allt", vad händer sen? vad hände med de små guldkoren i vardagen som att; åka till simhallen, komma ut i skogen, gå matlagningskurs ihop, gå och träna tillsammans etc? vad hände med att värdesätta det?

saker och ting skall kännas naturligt, och en del saker sker naturligt. sen tror jag att beroende på upplevelser i sitt liv, så värderar man olika saker mer, eller man kanske ser livet med andra ögon. Jag vet att för mig, så ligget värdet inte i ett hus, utan att man kan bo billigare eller att man får bättre förutsättningar för att må bättre i förhållandet. att hade vi bott i en bostadsrätt så hade vi nog aldrig funderat på att flytta, då vi trivs helt okej i området och lägenheten är toppen! men att betala nästan 8000.-/mån i hyra (pengar som man kastar i sjön) så kan man lika gärna flytta till något där man gör en investering och betalar pengar till sig själv -alltså faller det sig ganska att kolla på en bostad som man äger/delvis äger som kanske tom blir billigare att bo i än 8000.- i sjön varje månad. Och dessutom blir det större och möjlighet till ev gräs under fötterna :)


Jag känner att A kommer in mer och mer i att kunna prata om relationer/känslor/tankar, vilket är jätte skönt, och att jag märker att han mår bra av det. för mig så är det så svårt att förstå hur man klarar sig utan den förmågan. men om man växer upp i en familj, två söner så kanske det inte blir lika mycket prat om känslor än om man växer upp två döttrar men ensam mamma, som jag gjort. Sen kan det ju säkert bli en överdrift åt det hållet, att man överanalyserar vissa saker alldeles för ofta. Och sen om man inte levt i förhållanden där man haft "kommunikation" i centrumet , så är det inte lätt att veta hur man skall göra ;)
Det är nog en av de första gångerna som ja har fått sänka mig till en nivå som jag var i för väldigt länge sen, kanske då jag var 10 år. Men vad kan man mer begära, det har ju inte med ålder att göra, utan om år av erfarenhet. har man aldrig pratat spanska, så kan det vars vårt att hänga med i ett spansktalande land ;) men ju längre man är landet ju mer lär man sig. Och ju mer du vågar prata och gå på de första tabbarna ju snabbare lär man sig språket. och det är lite samma med att kunna prata om känslor och lösa problem i ett förhållande på ett rätt sätt, man måste öva, våga och vilja :)
Är kul att kunna se utvecklingen och relatera det till händelser och problematik som dyker upp i alla förhållanden mer eller mindre. Det är som att ha en verktygslåda som är tom, då blir det svårt att laga grunden i huset, men ju fler verktyg du har i din låda, ju lättare går det att laga och reparera saker. och samma är det med ett förhållande, att har du inga verktyg hur du skall laga eller lösa vissa saker, så blir det väldigt svårt, i princip omöjligt. men ju mer du samlat på dig i din låda, och veta vilka verktyg du skall använda vid vilka problem, ju lättare går manvidare och ju mer kan man växa tillsammans.....

"Bygg grunden i huset, innan du bygger på våningarna. Har du en bra stomme så kan du klara stormar mer än ett hus med dålig stomme men med massa våningar -det rasar lättare och är svårare att bygga om, mycket bröte i vägen"


Nu skall "skrynklaren" gå tillbaka till det hon skall göra -plugga!

Ikväll blir det lite god mat med förhoppningsvis lite vin till -fira 9 månader tillsammans :) tiden går verkligen så himla fort när det känns så himla bra. är så glad över att du kom in i mitt liv. är glad för att du fick mig att inse att livet kan ge kärlek, en man kan älska på riktigt. Du fick mig att vakna, våga känna, våga lita. Ser inget som skulle kunna förstöra det vi har idag. känner mer och mer att vi växer tillsammans, utvecklas på vart håll men kan knyta ihop det väldigt bra. Är glad över att du är lika sportnörd som jag, lika träningsnörd som jag (även om motivationen ligger lågt just nu), lika familjär som jag, att vi har samma grundvärderingar om en relation och samma mål med livet.
Tack för att du är du, och att jag får vara jag.
Älskar villkorslöst....


ha en bra helg allesammans och glöm nu inte att jag har en klinik att hänvisa till from den 3e januari och tider kan bokas redan nu! :)


//Miss Y