"Du skapar dig själv genom dina egna tankar"

onsdag 29 december 2010

frisördax!

yes! idag är det dags att göra ett besök hos therese på DIVA och få tillbaka min blonda färg :) har provat att göra det mörkare som jag har velat i så många år men aldrig vågat, men nu så räcker det med mörkt (haft i ca 4mån). A är nog gladare än mig, fråga mig inte varför ;) men han tänder nog mer på blonda tjejer än mörka, hehe. sen känns det bra att få ha den hårfärg som man trivs bäst i, då det är examensdags och en massa bilder skall tas. trodde inte att det skulle göra så himla mycket att färga sitt hår, att det skulle betyda så mycket för ens självförtroende, men det har jag fått bevisat nu att det är så, känns lite fjolligt men ;)

känner nu också att jag vågar vara mer kvinna nu än vad jag någonsin tidigare har vågat. har gått mycket i killkläder, både av bekvämlighet och pga att under tiden jag var nere i ätstörnings-träsket, inte trivides med att visa min kropp i tights och slimtröjor. inte för att jag jämt och ständigt går runt i "man-in-tights-kläder" men jag kan välja att ha på mig tex en kjol, taightare klänning eller en tröja som sitter åt, även ett par taighta jeans, och jag får inte ångest så fort jag ser plagget, som ja fick förr :)
fik beröm av min behandlare på mando, E-M, angående mina utmaningar i trollhättan samt julsituationen. kände mig som ett barn som fått bamseklistermärken efter att ha vart duktig hos tandläkaren :) fick verkligen klappa mig på axeln och se allt det positiva för en gång skull, istället för allt negativt och det jag inte klarar av. är ju ganska mycket lättare att fokusera på det som är negativt om sig själv än del positiva, tror inte man behöver en ätstörning för det ;)
sen blev jag rätt förvånad då jag var i omklädningsrummet (det var ett skräckstället för mig i många år) var att så många andra "friska" tjejer stod och klämde på sin mage och tyckte de var tjocka och att saker och ting inte passar dem. att det hade ätit för mycket och att de skulle börja träna massa nu efter jul och nyår, för att gå ned i vikt. det slog mig att det faktiskt kan vara "normalt" att tänka så. då min behandlare bekräftade dessa ord, att det är normalt att ha dåliga dagar och känna missnöje till sin kropp, trots att man inte har ätstörningar, det var faktiskt ett stort hopp för mig, då jag så länge tänkt att jag skall bli perfekt och aldrig mer känna agg mot min kropp, eller tänka dumma tankar. men i verkligheten och i den friska världen så händer även detta :) var skönt att höra...

Idag kan jag verkligen känna sorg mot de tjejer/kvinnor/män/pojkar som har fått denna hemska sjukdom, att de verkligen har en sådan lång väg att gå innan de kan leva ett normalt liv igen. jag känner sorg för att de inte kan leva livet fullt ut, och den tid det tar att hålla på med dessa dumheter; kalori-räkningar, träning, vikt, utseende, kläder, jämföra sig, kompensera etc etc. det är verkligen som att ha två heltidsjobb i sitt huvud samtidigt som livet går vidare i sin takt och man skall försöka hinna med det också. Någon gång skall jag lägga ned tid på bloggen och försöka minnas en dag under min sjukaste tid i anorexia.
Önskar ingen denna hemska sjukdom, och till er som redan fastnat eller som ser det som en "kul grej", se till att få proffesionell hjälp för när man väl är fast i detta hemska mörker så är det svårt att se vart strömbrytaren till lyset sitter.
Detta är verkligen ingen lek utan ett svårt djupt missbruk.....
och jag är sååå glad över att jag orkat kämpa med detta och fått den hjälp jag behövt för att klara mig ur detta, snart så....så lever jag livet utan att vara ihop med en ätstörning....
har redan en massa år att ta igen...


så nu slut med skrynklandet men tror det kan vara bra för er som har vänner som kanske är sjuka i en ätstörning eller er som faktiskt är i det eller på väg in i det. om mina erfarenheter och ord kan hjälpa lite, till att väcka en tank, så är jag jätte glad.
Lek inte med döden och våga vara rädd för dig själv, för i slutet av denna hemska sjukdom så vet du inte vem du är längre och du vågar inte lita på någon....



Nu skall jag snart iväg till frisören och ta hand om mig själv, lite smörj till självförtroendet och indirekt till självkänslan....



I am back in life and this time is My time to shine!


/Miss Y

söndag 26 december 2010

JUL

Japp, julen har kommit och snart gått. vilken jul det har vart. supermysig men har flängt en hel del!
fått jätte många fina julklappar; sängkläder, köksassistent, pengar, värmefilt, värmehjärtan, strumpor, cdskiva, choklad, kaffekopp, dn prenumeration, bakbok mm :)

så idag har vi vart och spenderat lite av de julklappspengar vi fått, mycket kläder blev det! men det var bra att ja fick tummen ur att handla en del nya byxor, då jag har haft väldigt svårt att slänga mina jeans som jag hade under tiden jag var sjuk, stlk 24-26 i midja, samt sx-s på tröjor. stlk numera är 28-29 och s-m och det är väl en stlk som jag skall börja vänja mig vid, även om jag kan känna för att ta fram saxen och klippa bort lappen med storleken på. men jag är stolt över mig själv att jag har klarat den här dagen så himla bra, trots en del nedtryck på mig själv under provhyttstiden, men tur man har en sambo som är så otroligt bra när det gäller att stötta mig i detta. tack!!!
känner allt mer och mer att jag inte orkar hålla på med viktmani och allt vad det innebär att vara sjuk. har ju ett liv att leva, har drömmar, har mål, och med en sjukdom som denna så kan jag inte uppfylla mina drömmar, nå mina mål eller leva ett bra liv. tänker ofta på den dagen då jag vill bilda familj och då är det bannemed på tiden att skärpa sig.
jag inser mer och mer att denna sjukdom som jag bär är otroligt lömsk och manipulativ, jag lurar tom mig själv många gånger. är så glad att jag har kommit in på mando och att de hjälper mig med detta, annars tror jag aldrig att jag skulle kunna bli frisk. och de hjälper mig med tankar som att jag ibland kan tänka att jag har valt sjukdomen själv, eller att jag får skylla mig själv. de talar ofta om för mig att det är en sjukdom som man inte kan välja själv, utan att det ofta är ett överlevnadssätt eller en kompensation/ersättning för något samt att det faktiskt är en hemsk sjukdom och att jag inte skall skylla mig själv. det känns också bra att höra andra tjejer som bär denna sjukdom som jag, veta att man inte är ensam...
nog om detta :)

har som sagt vart en jätte mysig dag tillsammans med a, systrar, mamma o pappa! alla hittade mycket. a köpte skitsnygga jeans från carlings och en massa snygga tröjor, har en otroligt het fästman, tänk att JAG skall få gifta mig med honom i juni!!! :) snart bara 6mån kvar....


Nu är det snart dags för en film innan john blund kommer! veckan bjuder på en massa roliga saker som träning, frisören, träffa vänner och mando (mindre roligt men).

over and out!!
//Miss Y

tisdag 14 december 2010

Underbara jul

Japp, snart är det verkligen jul och det skall bli så himla skönt att vara ledig! Inget plugg, inget jobb -deta har inte hänt sen jag var 18 år, då jag alltid har jobbat julhelg samt att jag har haft mer eller mindre att göra i skolan. Så nu skall det bli fantastiskt att bara njuta. hoppas bara att A är ledig någon dag eller två, så att man har någon att vara ledig med :)
Kan fortfarande inte förstå att det gick vägen med de sista tentorna som gjordes förra veckan. Jag var helt 100 på att jag inte skulle klara dem, iaf inte båda två. Men vet också att jag nedvärderar mina kunskaper ganska ofta så det var det jag fick höra efter, att jag sagt sådär förut och ibland har jag nästa haft alla rätt. hmm, att det kan bli så fel ibland ;) men men, som bra var att även denna gången hade jag fel, då jag klarade båda delarna!! Så det blev champange med älsklingen och sen firade vi lite på lördagen då A fyllde år! Men det kommer att bli mer firande uppe i Sthlm den 15e Januari och det verkar som att det är en del som skall följa med upp, sååå roligt att fira tillsammans med de nära :) Och sen kommer jag att ha en vacker klänning på mig så hoppas att självförtroendet är på topp den dagen, det hade vart pricken över i:et!

Så vad skall man öra nu när man är ledig då? är inte direkt van vid att inte ha något att göra, så har fått anstränga mig till att ta det lugn nu på fm, tittat på film och lipat till den. Och nu skall jag städa lite i köket innan jag skall till affären och inhandla det som behövs till julmaten idag! Tänkte att jag skulle skämma bort min sambo idag men att ha julmaten klar när han kommer hem från jobbet :)
Ikväll är det handbollsdags igen så då blir det bara till att ligga i soffan o ta det lugnt....har vart helt slut dessa dagar, då man verkligen slappnar av efter all skolstress och vad det har inneburit. Helt otroligt vad trött man kan bli av att vara inre stressad, och har blivit lite förkyld på köpet också, men tror det har med att man släpper på stressen också. vore ju typiskt om man skulle bli sjuk nu när man är ledig.

På fredag skall jag träffa min blivande handledare som skall handleda mig under legitimationen nästa år. Vi skall försöka strukturera upp hur vi skall få ihop detta :) spännande och förväntansfull!!


Näe, nu skall jag sätta igång med julstöket här hemma....



ha en bra dag allesammans!!



//Snart fru Friborg ;)

onsdag 1 december 2010

En kall kväll i Kista

Japp, sitter i Kista tillsammans med Junior o gör det sista inför redovisningen imorgon kl 09.00. jag tror att det kommer att gå bra, känns bra iaf. sen vet man aldrig vilka frågor det är som dyker upp efter, usch och fy, men bara att andas och ta det lugnt ;)

hatar verkligen att vara i sthlm, speciellt då det var sådan kaos på väg upp och det nästan slutade med att jag stod ensam och skulle vara tvungen att ta in på hotell, ensam. Men som tur var så hamnade jag hemma hos anders vän björn, vid medis.
Men känner att det finns inget som får mig att känna mig trygg och bekväm här uppe. kanske en nära familjemeddlem eller anders, men skulle aldrig föreslå att åka på mysig tripp till sthlm.
Nä, just nu hade jag gett mycket för att få sova hemma och ladda morgonen med att sova i sin egna säng bredvid en trygghet...men livet är som sagt inte alltid så som man vill.

Vill nu bara att dagen imorgon skall försvinna och sen att dagarna går fort fram till tentorna som skall skrivas nästa vecka och att det kommer att gå bra, det måste gå bra!! :)


sov gott, nu skall jag sova, fick ju inte så mycket sömn inatt, kanske 4 timmar totalt...


Miss Y (snart Mrs Friborg, endast snart exakt 6 mån kvar) Jippi!!!