"Du skapar dig själv genom dina egna tankar"

tisdag 22 februari 2011

Dags för CL-match igen! :)


Dags för CL-match igen, mycket trevligt! och idag kan det hända att man får finbesök av minsta systeryster, som kommer till åsen :) var verkligen länge sedan vi sågs så skall bli extra mysigt. om man ser tillbaka på tidigare CL-matcher i år så skulle det ju inte förvåna mig om mötet ikväll mellan FC Köpenhamn och Chelsea, blir jämn, även om pappret säger annat! Men först skall jag ned till Holmalyckan och sätta igång tjejerna i ungdomslaget, dags för riktigt försäsångsträning, som ger resultat, om det görs vill säga!! Skön att det har vart ganska lite med patienter idag så man har kunnat lägga upp träningsscheman och göra lite pappersjobb, utan stress.

Bröllopsinbjudningarna börjar nu närma sig, segt att dem kommer ut så sent, även om jag har läst att det "vanligaste" är att skicka ut ganska sent, ca 3 mån innan och OSA 1 mån innan vigseln. men vi har ju skickat ut "save-the-date" till de allra flesta. Japp, nu närmar det si verkligen med stormste, och åh vad jag längtar efter att bli Fru Friborg, och även till vår underbara resa till paradiset! :)
....och självklart till september....då vårt underverk förhoppningsvis tittar ut.

Skall till Bm nu på torsdag för andra gången, lika pirrigt denna gången känns det som, skönt att man har en väldigt bra stöttande sambo/blivande pappa, nära sig :) tack A för att du är den du är! Är glad att du har stått ut med mig hittills och jag hoppas att du orkar några tionde år till ;)
men tror nog att den riktiga bebismagen börjar titta fram så smått, så snart går det inte att ha på sig vad som helst utan att någon inte skulle ana.
....och om ett par veckor får vi se den lille/a på skärmen, dags för UL.... :)) lite overkligt....

Berättade för jobbet i veckan vilket gick mycket bättre än vad jag hade föreställt mig, hon var verkligen förstående så nu skall vi ta det som det kommer :) jag kommer nog att jobba på så mycket jag kan tills de inte går så mycket mer, eller så skall jag tvinga mig att ta det lugnt from det att man kan söka havandeskapspenning ;) men skall försöka ta en dag i sänder....


dags att återgå till jobbet!
måste bara säga, att gud vad skönt det är när man återgår till sitt mer normala jag, utan illamående och den otroliga tröttheten som "man" har i början av graviditeten. nu är man ju mer människa igen :)


ha en bra dag!!

//Miss Y

onsdag 16 februari 2011

Champions League!

När gårdagens start på Champions league drog igång märkte man ganska snabbt att det inte var bra fotboll, var nog länge sen som jag såg en sådan dålig kvalité på en match som egentligen skall vara så mycket bättre. då får vi se hur det går på bortaplan om några veckor!
idag får vi hoppas att Messi och hans Barcelona står för bättre underhållning ikväll!
Är verkligen kul att ha ett gemensamt intresse med den man delar livet med, sin sambo. jag träffade en gång en kille som inte ens visste att det var halvlek i handboll (trodde det var tre perioder som det är i hockey) sen fråga han även i en sm final i hanboll, vilken finalmatch det var, om det var andra eller tredje, HALLÅ! jag trodde det hade med allmänbildning att göra! behöver jag berätta hur länge den dejten höll? ;)

Nä så gemensamma intressen är nog A och O i ett förhållande, om det skall hålla i längden. sen är det viktigt att ha sin del också, att man har egna intressen som man kan dela med sig själv eller med andra, vänner.

Lunch på jobbet och har gått i ett med patienter här nu i fm, och har minst lika mycket i eftermiddag, så kommer nog att vara helt slut när jag kommer hem idag, skönt att man är "ledig" imorn. Får sova lite när jag kommer hem så jag orkar att se hela matchen (igår fick jag sova i två timmar för att precis klara mig till slutsignalen i andra halvlek) börjar verkligen tröttna på denna otroliga trötthet som övertagit min kropp. dock får jag väl tänka på att illamåendet har lagt sig lite lite, den är nästan värre. pest eller kolera ;) Nä men nu är det bara någon vecka igen innan det "skall" klinga av, men man vet ju aldrig.


Nu börjar jag verkligen inse att det snart är dags med att gifta sig, tänk, JAG skall gifta mig :) det känns så himla naturligt och så himla bra. Nu är det verkligen min tid här i livet, detta året kommer bli helt fantastiskt.
Så med knappt 4 månader kvar tills man står framme vid altaret och skall säga ja till sin blivande man, och förhoppningsvis få ett ja tillbaka ;), så mår jag underbart! kan inte bli mer rätt! Och vår resa skall bli sååå skön, att få ha en månad tillsammans i utlandet, i paradiset. Tror det är viktigt att vi får en resa innan det kommer en till in i vårt liv, någon annan att ta hänsyn till. viktigt att inte glömma av varandra, men vi har redan mor och far föräldrar som har lovat att komma och ta barnet så vi kan få egentid, även om det bara handlar om en timma ihop på stan, över en kopp kaffe. känns så himla bra med våra föräldrar, att de är så glada för detta :)
Jag får bilder framför mig när vi kommer att vara nere på bali och även i malaysia, då man kan bda,sola och bara at det lugnt, TILLSAMMANS. Hoppas magen och ärtan mår bra då så man verkligen kan njuta ordenligt! :)


Ha en fin dag allesammans så skall jag gå o äta min kycklinggryta med ris, vilket jag inte alls känner för...men men bara att se glad ut :)


//Miss Y

måndag 14 februari 2011

Alla Hjärtans Dag!

japp idag är det mer en kärlekens dag, även om jag kan tycka att det inte behöver vara speciella sådana dagar för att visa kärlek, men men :) hade 1års dag i lördags men blev inte riktigt som tänkt, då mormor blev dålig och vad tvungen att åka in till borås sjukhus pga dålig saturation. var sorgligt då hon var ganska dålig, vill ju att hon skall vara med på bröllopet och få uppleva sitt barnbarnsbarn :) men ffa vill jag inte mista henne nu, är inte redo för det...
så det blev tacos hemma hos föräldrarna istället för tre rätters middag hemma och mysa massor, får se när det blir nästa gång helt enkelt ;)
idag så föreslog A att vi skulle spela innebandy efter jobbet, men kom på att det är ju ändå en liten mer speciell dag idag så föreslog att vi skulle åka till hans föräldrar och bada badkar och basta, baka en tårta till oss själva, så vi får se vad herrn säger :)

Idag på jobbet är det rätt lugnt men kommer att ha destu mer på tis och ons. så passar på att göra lite nytta här på jobbet, admistrativt! A kommer o hämtar idag då jag jobbar lite senare än vanligare så då passar det perfekt att åka med honom hem då han jobbat i gbg hela dagen.

denna veckan skall vi träffa L-G igen, vår hussäljare, då vi har fått möjlighet att välja tomt på klinten. skall undersöka mer priser och även göra en kalkyl för att se hur budgeten ser ut. Ser verkligen i A:s ögon att han vill detta så himla mycket...och det skulle egentligen bli så mycket mer ekonomiskt för oss att flytta! och dessutom skulle det kännas som en dröm....och då när den lille/a kommer, att vi kommer att ha något som är lite mer barnvänligt än det vi har idag, även om det absolut fungerar :) ödet får bestämma...

Äntligen börjar jag må lite bättre, börjar bli lite piggare och illamåendet börjar att lägga sig...så skönt att bli människa igen....kan vara den flickvän jag vill vara, och den vännen jag vill vara, även familjemedlemmen jag vill vara, nu när jag mår bättre :)
skall även städa och tvätta som jag inte fått tummen ur att göra dessa lååånga veckor, hehe, är nog inte städat på 3-4 veckor -så tänk er hur det ser ut! tur att vi skall ha folk hemma imornkväll för CL-match! får då måste jag ju städa, skall se till att sluta lite tidigare imorn så jag kan sova lite så jag även orkar att se hela matchen och sen köra hem folket (snacka om att det är bra för andra när man inte dricker längre ;) är ju rekord om jag är uppe längre än 20.00, och matchen börjar 21 och slutar väl runt 23, så det blir en utmaning detta :)


ha en fin alla hjärtans dag! och glöm inte att just denna måndagen aldrig mer kommer tillbaka, och man ångrar alltid det man inte gjorde....
det blir dagens tanke...


knappt 4 månader kvar tills jag blir Fru Friborg!

//Miss Y


onsdag 9 februari 2011

Bläcket vart slut i januari månad, men nu kör vi igen!

japp, då går ju tiden framåt som vanligt, men har hänt en del sen sist, jag måste bli lite bättre på det här!
December och Januari har vart väldigt mycket fokus på skola och jobb. men nu är jag iaf i februari och jag har en doctor-examen och jag har nytt jobb. Känns ok att börja jobba men det känns som att man skulle vilja ta ett break innan man hade kört igång, men det kanske kommer längre fram iaf :)

Känns väldigt skönt att ha rett ut en del med bästa vännen, och att vu numera kan prata med varandra. vi kom fram till att det händer otroligt mycket i våra liv just nu där det ligger mycket känslor i och som kan bli för mycket press på att vara en bästa vän, att man skall ställa upp till 110% när man måste ta hand om sig själv till 110% också, vilket lätt kan bli kaos. så var väldigt skönt att kunna sätta ord på det och att inse att det inte är av ondo vissa saker har skett :) så en dag i sänder så skall vi nog kunna njuta fullt ut en vacker dag...

De senaste så har jag vart otroligt trött, mått illa och då menar jag inte vanligt trött, utan mer åt sombiehållet, man är i fysisk person med i vissa sammanhang/sällskap men psykiskt är man någon helt annanstans, john-blunds värld tror jag deta kallas ;) men jag tycker att det börjar bli bättre, även den fruktansvärda illamåendet som gör att jag inte känner hunger eller kan vara i viss matlukt, känns mycket bättre idag än igår. hoppas att det är påväg mot rätt håll...
Är världenslyckligaste!

Bröllopet börjar att närma sig med stormsteg och i helgen skall vi få iväg våra inbjudningskort, då det har krånglat med kyrkan som vi ville vara i. de skall tydligen renovera kristinae kyrka i alingsås, ta bort fönster och sätta dit papp och även ha den där fiiina byggställningen runt om kyrkan, så kändes inte jätte roligt att ha sin vigsel där då, så det kommer att bli i hemsjö kyrka, där min mormor är gift och min mormors pappa vart kyrkvärd, så nu känns det bra igen, att vi är på banan :)
Fick en jättefin ring av min mormor härom dagen som jag skall smälta ned till min vigselring (hoppas jag får en av mamma också) men mormors ring har hon fått av sin farfar, som dem hade from dagen dem gifte sig, 11 februari 1905, så cooolt. så jag skall nog skriva in det årdatumet i min nya ring, för ett minne. Så snart är det dags att designa vigselringarna, skönt att vi vet anders ring iaf, så är det bara en ting att ägna mycket tid åt att tänka ut form och stil, men jag har väl lite funderingar iaf :)
Något jag längtar väldigt mycket till nu, speciellt när man har en massa patienter som åker utomlands just nu, är att åka på vår bröllopsresa, att få vara ledig tillsammans med a i 4 hela veckor, och att vi skall vara i paradiset :) ååhh, längtar....

Det händer verkligen mycket detta år, 2011! Examen, bröllop, kanske hus/flytt, fyller 25, familjeliv :) Och allt känns så otroligt naturligt! och glömde ju nästan, CL kan ses hemma, åh vad underbart!! :)


Idag onsdag, så är det lugnt på kliniken för min del, haft lite ströpatienter, så skall väl fixa lite med vissa privata saker samt maila iväg ergonomirekommendation, göra en försäsångsträning och föbereda en föreläsning i idrottsskador inriktat på ungdomsfotboll -flick. så jag kommer nog att ha att göra iaf....skönt då jag är ledig imorn, och känner verkligen att kroppen behöver detta!

Längtar tills jag kan börja träna igen och även då solen lyser mer och man kan komma ut på fler promenader! Snälla VÅR, kom snart! behöver sig!!


Dags att återgå till jobb...
Ha en bra dag!


//Blivande Fru Friborg