"Du skapar dig själv genom dina egna tankar"

söndag 26 september 2010

En söndag

först vill jag bara säga att kvalitetstiden idag med A var verkligen kanon, vi båda övar på att förstå varandra mer på ett emotionellt sätt, att lyssna och försöka förstå varandras känslor och tankar. och det där med att man är kvinna och man är ju bara så typiskt i vissa skeden ;) hehe, men också ett väldigt bra komplement!
Bara att ta tid för varandra där man sitter ned och lyssnar på varandra och försöker förstå vad den andre menar, eller att ställa frågor som; "hur tänker du då", eller "vad menar du med det", är frågor som gör att man kan komma varandra ännu närmare. tack älskling för att du försöker så himla bra, och att du vill trots att du är man ;) för jag kan få känslan av att män skall ha ett "yttre" som inte speglar det som vi kvinnor kanske tycker är en självklarhet, "öppna känslor". Är svårt att förklara utan att bli misstolkad, men att män är lite mer hårda, iaf på ytan, än vad vi kvinnor kanske är. och sen det där med att man är uppvuxen i olika familjer, "kulturer, gör att man ibland inte ens pratar samma språk, och istället för att klandra varandra eller att "idiotförklara", försöka förstå att vi är olika och att vi har blivit uppfostrade på olika sätt. men där med inte sagt att man inte kan fungera ihop, utan det är läran om att lära känna varandra som är den roliga vägen att tillmötesgå :) hmm, krångligt att förklara återigen, men vem säger att livet är lätt att förklara med ord ;)

Vi pratade om en olika saker och jag tror vi båda tyckte det var skönt att få lyfta upp vissa saker samt att vi kunde komma överrens över en del, kunde fatta en del beslut :) bra beslut som för vår relation framåt och till annan level...
Jag älskar honom över allt annat!

Älskar också mina vänner som gör att livet kan bli lite lättare i vissa stunder och att man kan bryta ett tankemönster som kan vara destruktivt för sig själv utan att man direkt är medveten om det. tack...
längtar tills på fredag då det är brud&tärn-kväll. jag och mina fina tärnor skall samlas på brud och fest i stan och prova klänningar till dem samt att de skall få se min klänning som mamma köpte till mig i förra veckan :) är så himla nöjd, kommer att ha alla förutsättningar till att känna mig som världens finaste den dagen vi gifter oss....tack mamma för att du var med och såg att den klänningen var "min" från reda första början, det stod ju mitt namn på den. Känns väldigt vackert att veta att min mamma gett klänningen till mig. och dessutom köpte mamma en klänning till sig själv som hon skall ha på sig på bröllopsdagen, som är jätte fin, kommer vara så stolt över att det är MIN mamma :)
Iaf så efter vi har provat lite modeller på klänningar till mina tärnor så kommer vi att vara hemma hos mig och mysa lite samt att planera lite hemliga händelser under bröllopet, hehe, akta er killar ;)

Nästa vecka så bär det upp till örebro för att avsluta studien på talanglaget i ösk, samt att åka vidare till sthlm för att examineras på torsdag!
Skall bli skönt att sitta hos therese och fixa håret på fredag också, behövs verkligen!!

nä, nu skall vi se på en wallanderfilm och sen ladda inför nästa vecka!
ha det fint allehopa!


Miss Y

onsdag 22 september 2010

Örebro

Ankomst till Örebro i Måndags och vi träffade då spelarna i Ösk talangJunior vid 15. Jobbade på fram till deras träning som startade 17.30. Alla spelarna utan två stycken blev inkluderade i studien, vilket är jätte bra procent i vad vi hade räknat med. De delades in i två grupper, grupp 1 med tre dagars behandling och mätning, grupp 2 fick endast behandling en dag men uppföljning av mätning resterade dagar. Resultatet vi fick första dagen var helt makalöst! och dagen efter fick vi helt blandade resultat men också över förväntan. skall bli spännande att se hur mätningen går idag men framförallt hur det ser ut veckan efter dag 1. vi är medvetna att en hel del påverkan som skett runt om spelarna i form av match dagen innan första mätningen vs vilodag innan den första mätningen, har en påverkan på resultatet. även att en del spelare är äldre än andra etc. det är en del som vi får ha med i vår diskussion. Får var förberedda på grillning av examinatorerna i vilket fall ;)
Det bästa av allt är att spelarna fått direkta gensvar på behandlingen i form av att de känner sig mycket smidigare i höft/ljumsk-regionen, och att vi faktiskt såg resultat i benets pendling under skottsekvenser på träning. Tränarna undrar vad vi har gjort med spelarna då de känner sig såpass mycket smidigare än innan. Detta är nog det bästa av allt, att tränarna och framförallt spelarna själva märker en stor skillnad före och efter den lumbala manipulationen.
Spelarna vi jobbar med är en av de bästa grupperna jag någonsin har träffat trots att ålder har indikation på ostruktur och glömska (16-21 år) men alla spelarna hade med sin underskriva och ifyllda hälsodeklarationer samt att de var på plats i tid (tre timmar innan träning i vissa fall). tränarna är supergoa (som vi säger i göteborg ;) och talangen finns hos nästan alla spelarna, en del har tom flyttats upp till A-truppen trots väldigt låg ålder och erfarenhet -det gillar vi med klubbar, att ta nytta och upptäcka sina juniorer.
Efter vi träffat killarna idag så blir det på Behrns arena i Örebro, Örebro-Gävle. (fick bra biljetter av Martin).

Känner verkligen att jag skulle vilja jobba såhär!! När jag tänker på att jobba på en klinik,allmän, så får jag nästan rysningar i kroppen, usch vad tråkigt. känner hur det brinner i hela kroppen när jag kommer nära idrott och idrottsproblematik- det är verkligen min passion här i livet, att jobba med idrott och på högre nivå. Det är ett av mina mål här i livet, att på något sätt få jobba med elitlag eller elitidrottare.

Mitt första mål är att få en fin familj och lägga tid på den. Har börjat tänka mer och mer och även kommit till insikt att barn har med min karriär att göra, då jag inte kan starta min karriär innan jag fött mina barn och vart mammaledig med dem. Att vara kvinna och egen företagare/naprapat, gör att man måste lämna sitt jobb för över ett år, då man skall ha en stor mage som stör jobbet samt att man skall amma och hinna njuta av att vara hemma med sina barn. Känner att det inte är en chans att dra igång klinik eller att söka jobb inom idrotten innan man har sin familj. Det enda som är, är att vara anställd på en klinik med icke egna patienter, som man lätt kan lämna.
Är lite skrämmande när jag får denna insikt, då jag längtar efter båda väldigt mycket. hur skall man tänka??? sen blir ju allt som det blir iaf, men tanken har inte slagit mig så mycket som nu -att få familj innebär ett break i karriären...(jag kanske får det att låta som något negativt med att få familj, men det är inte så jag menar det, utan bara att jag inser verkligheten med att vara mamma och karriärskvinna)

Men en sak i taget.... ;)


Snart är det dags att ge sig in till staden örebro och kolla lite varma kläder, är ju svinkallt ute nu för tiden, usch usch. ikväll skall man ju stå ute och titta match dessutom!
Skall köra ned till lidköping ikväll tror jag, om jag inte orkar köra hela vägen hem till Alingsås. Kör från Örebro kl 21 ca så kommer nog inte vara i alingsås förrän vid 00.00, så kan ju vara en idé att övernatta och yster o sergio, men är ju också helt underbart att somna i sin egna säng och bredvid min underbaraste....saknat honom så...gillar verkligen inte att vara lågt borta från både tryggheten och dem som jag tycker om...är en riktig hemmagris :)


Nu skall jag dagdrömma om framtiden fram tills kl 15, sen blir det full fokus drygt en timma, innan det blir match och sen bilkörning!


Ha en bra dag allesammans!



Miss Y




....kan mer och mer få in att jag kommer att vara fru Friborg nästa sommar, och vet ni vad, det känns så JÄKLA FANTASTISKT HIMLANS UNDERBART!!!! :)) KANON!!!!



söndag 19 september 2010

Bröllopsresan är bokad och klar!

Japp, som det står så är äntligen resan beställd och betald så nu är det bara att inta position att invänta den ;) känns underbart att få ta på sig ryggsäcken igen och få se världen, och tillsammans med mannen i mitt liv, och märk "mannen", han kommer att vara min man, min riktiga man :) Det kommer in på mig mer och mer, börjar smälta och börjar förstå att det är verklighet, att det händer Mig -känns underbart, helt kanon.
jag hoppas att A kommer att tycka om backpackinglivet, då han aldrig burit en tung ryggsäck under en restripp ;) men möjligheten finns ju i sådana fall att stanna på ett o samma ställe och bo där, men tror att han kommer att tycka om att vara på resande fot, blir lite mer spännande och spontant då :)
Har bestämt dag med mamma nästa vecka att vi skall gå och titta på bröllopsklänning till mig. skall prova massor och hoppas att jag hittar den där klänningen som jag kommer att känna mig vacker i. sen kommer vi att välja ut några klänningar som sen mina tärnor den 1 oktober kommer att vara med att plocka ut den finaste som jag kommer att bära den 4e juni 2011 :) Vi kommer också att beställa de klänningar som mina tärnor kommer att ha på sig. hoppas verkligen att vi hittar något som passar alla fyra, något som de kan känna sig vackra i :) vill att dem skall kunna känna samma som jag den dagen, att känna sig riktigt fin och nöjd med sig själv -det är viktigt för mig...
Det bästa av allt är att det är 50% på alla klänningar som hon har hemma, både brudklänningar och klänningar till tärnor, så vi kommer att passa på att redan köpa dem den 1 okt. jag vet aatt Anders sa att det kanske vore roligt att ha kvar den grejen att prova klänning tills ii vår, men känner jag mig själv så vet jag att jag kommer att vara stressad, både över priset och att jag skall hitta den rätta på kort tid, och då blir det bara bajs ;) jag kommer att må bra då jag kommer att kunna få alla mina klänningar till ett bra i pris i god tid för ev korrigering. Var och tjuvkikade lite på brudklänningarna och är helt säker på att någon av dem jag såg kommer att vara jätte fina, tror jag kommer att känna mig vacker...


Imorn så bär det av i brum brum bilen till Örebro för att träffa spelarna och göra vår undersökning till skolans C-uppsats. vi kommer att vara där i tre dagar, mån-ons, och göra undersökning-test-behandling-retest. hoppas att vi kommer att få bra med studiepersoner samt få exklusioner. Det får bli som det blir känner jag, jag vill bara få ihop det så jag kan ta min examen!!! skall bli så jäkla skönt att ta examen och få börja jobba i lugn och ro!

Kvalitetstiden tillsammans med sambon i lördags blev till att ta hand om mina sambo då han troligtvis blev matförgiftat och spydde natten till idag, stackarn. Så kvalitetstiden är flyttad till nästa helg, lördag.
en del kanske reagerar på orden "inplanerad kvalitetstid", att det är något löjligt eller överdrivet, att man skall behöva planera sådant. jag tror att det är nyckeln till en bättre relation. varför skall man inte kunna planera in kvalitetstid då man planerar in andra må-bra-saker, som tex idrott, umgås med familjen etc. Att våga planera in tid som gör att du håller ditt förhållande uppe och fungerade. när ett förhållande går på räls eller att det bara flyter på, en längre tid, och man kanske inte märker av varandra, då tror jag att det kan bli farligt, att man till slut växer ifrån varandra eller att när man väl syns så hamnar fokus på negativa sidor i förhållandet. Så börja planera in kvalitetstid tillsammans med din sambo/partner, för att prata om saker som ni vill utveckla hos varandra/förhållandet, kanske vad ni önskar att den andre skall tänka på mer, eller att ni skall bestämma vissa mål ni har med ert förhållande, gemensamma mål i livet...våga utveckla, våga prata/kommunicera.

En tankeställare....

Ha en bra start på veckan allesammans så skall jag ta hand om Örebro :)


Miss Y

fredag 3 september 2010

Äntligen fredag!!!

Japp, snart är det dags för helg, skall bara skriva en tenta (den mest patetiska tentauppläget genom nph:s historia) Blir bara irriterad på både lärare och skolan, då det är så oseriöst och dåligt planerat. men men hoppas bara att det skall gå bra så man slipper åka upp till skolan nästa torsdag, orkar inte!!! Tentaresultatet skall komma innan tisdag nästa vecka, så håll alla tummar :)
Tentan kommer via mail kl 13 så då skall jag till tegelbruket för att skriva ut alla papper som skall skrivas under och som skall ifyllas för att sen scanna in det och maila tillbaka till läraren. tur man har en svärfar som kan hjälpa en med allt det tekniska! tack lennart!

Sen blir det till att åka till mando och komplittera de uppgifter som det tog två månader för fk att skicka ut till mig så nu får man vänta ännu längre tills bedömningen skett och man får sin utbetalning, hmm...kan ju komma lagom till julklappshandlingen ;)

Anders skall till frissan halv fem så då skall jag passa på att dammsuga av och greja lite här hemma, så får han åka och handla tills maten ikväll :) bra deal! (skall bara berätta det för honom, hehe)
Längtar så tills ikväll, känns som evigheter sen som vi bara var han och jag en tid då vi är någorlunda pigga och kan ha en sovmorgon tillsammans. imorn blir nog en mysig dag också :)
Lever...

Bilden ovan visar det som låg på min säng när jag kom hem från tärningen igår, himla underbart med överraskningar, kan man inte få för mycket av :) tack så himla mycket bästaste A! Han har en riktig känsla för konst den där grabben ;)


Näe, nu skall jag hoppa i kläderna för att sätta mig i bilen som skall ta mig till tegelbruket och tentan! Lycka till!!
Ha en bra helg allesammans!


Miss Y

torsdag 2 september 2010

pengar vs kärlek/harmoni

godmorgon!

en del av livet är att lära känna sig själv och vad som är bäst för en, det där jag har nämnt tidigare om vad man "vill" och vad det är man "behöver", för att det skall bli så bra som möjligt för en. jag tog makten i mina händer och gjorde det jag inte ville utan det jag behövde. det är att minska på jobbet för att få ihop mitt liv just nu, så jag har tagit ut semester en del pass så jag får mer tid till att koppla av på helgerna och då även mer tid tillsammans med anders. För åter igen då är det så lätt att man lever från varandra och denna tiden i början i ett förhållande kommer aldrig mer tillbaka, så det är att väga för och nackdelar, och vad är egentligen pengar i detta. Men får nog älta för mig själv i huvudet, att det är okej, att ta det lugnt. jag är bra på att sätta en press på mig, och speciellt när det gäller att vara självständig och ekonomi, men nu har vi ju bestämt att vi skall ha en gemensam ekonomi och jag måste se det på sikt, att detta är inte för all evighet. är ju faktiskt bara till december ut :) dum man är ibland....men inte alltid lätt.

hela morgonen gick till att pussla ihop med jobbet och att boka in allt i örebro och att fixa lite avhandlingen. Har även kollat med jobbet att jag kan komma dit och skriva ut pappren jag behöver till att kunna göra tentan imorgon, så det är skönt att det är löst.

Skall snart ned till stan och fixa med tentan innan jag skall till mando och sen fika med Evelina, mysigt. Sen skall jag se om jag hittar något att ha på sig tills på lördag :) Får inte glömma att lämna in mina skor för omklackning heller, kan ju vara på tiden då jag snart går med min egna fot i marken ;) så var det dags att kolla tid hos therese om lite skönhetsbehandling under morgondagen....är ju så underbart när man lägger tid på sig själv, skall verkligen försöka ha det som rutin.

Kvällen består av att plugga tills tentan imorgon, lagar lagar lagar, usch och fy!! samt att det blir lite Zumba med Ida vännen :)
A jobbar hela kvällen fram tills träningen så det blir nog inte så mycket tid med honom då vi kommer att vara helt döda sen ikväll efter all jobb,träning och plugg...får bli imorn!

Imorn kväll blir första kvällen på väldigt många dagar där båda kanske är någorlunda pigga för att umgås hemma, laga lite mat :) sen på lördag skall vi ha möte med tallhyddan för att kolla deras utbud till bröllopet. bröllopsresan skall granskas mer så vi kan boka den så fort som möjligt, iaf alla flyg innan de skjuter i höjden med priserna. lördagskvällen blir det inflyttningsfest hos en av anders vänner, lite nervös men det ger sig :)

dags att göra sig iordning för stan och mando! Here I come!!


Ha en bra dag allesammans!

Miss Y