"Du skapar dig själv genom dina egna tankar"

fredag 20 maj 2011

Fredag

Fredag o de första patienterna har vart här. En klockren nackspärrs patient som kom tillbaks efter en beh i förrgår, där manipulationen fungerade riktigt bra -kom in sne och inskränkt i alla cervikala rörleser och gick ut med att kunna fick parkera igen, och återbesöket gav det bara ännu mer bekräftad på en lyckad behandling! Sådant behöver man ibland då det finns en del patienter som tar betydligt längre tid att få bra/bättre.
Märker att så fort det kommer patienter med idrottsrelaterade skador så brinner jag mer för det jag gör och känner mig faktiskt ännu mer säker på mitt yrkesval, så det blir nog en framtida idrottsklinik för mig iaf, så småningom! skall bara specialisera mig inom något mer fokuserat område, eller idrott. Men tror att den satsningen kommer om några år, efter att jag har satsat på mammayrket extra mycket....för det är verkligen en karriär i sig som egentligen är så mycket mer viktigare än en karriär inom arbete.

Mina känningar i fogarna börjar bli bättre, och jag känner inte alls längre, så det känns bra, hoppas det bara var en dum engångsgrej o att det var jag som stod fel på jobbet, för många gånger, som utlöste det. Får knipa ihop benen mer helt enkelt ;)
Ja nu känns det faktiskt riktigt bra att vara gravid, känner nästan inte av det något, inte negativt iaf. Bara att lill*n sparkar o har sig en hel del, o vissa dagar undrar man om h*n redan vill ut ;)
Det jag egentligen känner av är att jag blir tröttare snabbare o att jag begränsar mig gällande bärande, lyftande och att stå i dumma positioner.

Skall till barnmorska om drygt en vecka, för att kolla hur barnet ligger o ta lite blodprover o se till att allt är bra. Skall bli spännande, och undrar hur det kommer att kännas när hon skall känna hur bebisen ligger, och om det verkligen går, låter ju ganska svårt...


Längtar verkligen tills bröllopet, resan o sommaren....


//Miss Y

onsdag 18 maj 2011

Äntligen lunch!

Idag trodde jag att det skulle bli en ganska lugn dag där jag kunde göra bankärenden, pappersarbeten och ringa lite samtal, men då är det som att hela världen skall få ont under samma dag, o absolut behöver hjälp idag. från att ha 5 patineter inbokat så blev det helt plötsligt 11 under någon timmas ringande på kliniken. Visst tiden går mycket fortare o det är ju roligare med människor än papper ;) men just idag hade det vart väldigt skönt.

Idag skall jag till frisören o klippa långt, skall bli spännande. Skall även visa Therese vad jag har hittat för frisyr jag vill ha under bröllopsdagen :) hoppas att hon tycker den är ok och att den är genomförbar, hehe. Ida frågade om det var ok att hänga med till frisören idag, hade inte ens tanken, men vad glad man blir när det finns folk som verkligen bryr sig o vill vara med :) det uppskattas verkligen! så det blir en bra tjöt-trio ikväll ,jag, ida o therese!

Nu har jag 4 patienter kvar så skall se till att få dem så bra som möjligt innan jag springer till tåget så jag hinnr till frisören i tid! sen skall jag hem o bara ta det lugnt, o superskönt att jag har det mycket lugnare imorn! först skall jag till stan med Ida o kolla lite småsaker till bröllopsdagen, sen skall jag o anders till föräldrarutbildningen, sista gången, och sen skall jag nog se till att åka upp till mamma o prova klänningen igen, om hon är hemma.


Ha en fortsatt bra dag allesammans!

ps: älskar verkligen mina nya stöstrumpor från Baurfeind!! dessutom får jag på mig byxorna över vaderna mycket lättare, märker att det börjar samla på sig en hel del vätska....


//Miss Y

tisdag 17 maj 2011

Det närmar sig med stormsteg...

NU börjar det verkligen dra ihop sig till bröllopet och det är en massa småsaker som skall knytas ihop. Är nog någonting varje dag nu fram tills den stora dagen.
Idag skall jag till Tanja på Skincare o ha en lyx ansiktsbehandling, skall verkligen bli skönt, och det behövs verkligen då man får så himla mycket skit i huden pga graviditeten.
Imorn blir det av till frisören en sista gång innan bröllopet, troligtvis. Då skall Therese klippa långt, skall bli spännande :) Skall nämligen inte göra samma misstag som jag gjorde under gymnasie balen, o sätta upp håret så man ser tantig ut, utan nu skall det vara mer utsläppt o princessaktigt ut. Hittade en perfekt bild idag som vi kan gå efter, var så himla vackert!
O sen hoppas jag att man inte svullnar mer till bröllopet, så att man får på sig klänningen och att man ser någorlunda smal ut ;)

Sedan hittade jag smycken som är mormors, som jag skall låna o ha på mig på bröllopet, det känns jättebra, o de är jätte vackra. Lika vackra som dig mormor....åh vad jag saknar dig...
hoppas så att du är med den dagen, att du sitter där i kyrkan någonstans o ler.

Nästa vecka är det dags att träffa floristen som skall göra brudbukett, tärnbukett och brudgumsblomman, skall bli spännande det också. vet ganska mycket vad det är jag vill ha, men samtidigt vill man ge så mycket fia händer som möjligt, då det oftast blir bäst då.

Det bär nog av till guldsmeden för att prova lit ringar innan diamanterna åker på, åh vad jag längtar tills jag skall få bära ringarna, o med Anders o mitt namn i. Att få vara gift, med drömmannen, så overkligt, men helt underbart!
Älskar dig sååå, Anders....<3

Till helgen skall vi nog se till att fixa med programmet som vi skall ha till middagen, hoppas vi kommer på något bra!

Ja så det är en del som är kvar att fixa, men det är tur att man har en sådan bra stor familj med vänner som hjälper till så mycket, verkligen ett jätte tack till er! o vilka underbara tärnor man har, jätte tack!

O är så glad att så många av mina äldre/gamla vänner kommer att komma, då känner man sig verkligen uppvaktad och omtyckt :)


Går in i v.24 nu på fredag, det går verkligen så himla fort o nu på torsdag skall vi gå på sista föräldrargruppen. tycker inte att det gav så himla mycket, mer än att man träffade sköna människor i samma sits. Skall nog ta en fika med ett av paren framöver, de skall också ha i september men efter oss.
Anders har känt en massa sparkar och nu kan man även se på utsidan av magen att det är en spillevink där inne, som tränar musklerna en hel del :) Åh vad vi längtar tills vi får träffa lill*n och se hur han/hon ser ut o hur hon/han är, vilka drag och personlighet den bär på.
....16v kvar till BF....



//Miss Y

tisdag 10 maj 2011

Vårt fina hus!



Så här ser huset ut när det är klart, förhoppningsvis under aug/sep i allra bästa fall :) i sämsta fall (om kommunen vill leka ännu mer skalman så dröjer det nog fram tills sep/okt).
Huset är ett smålandsvillanhus, kalmar, 1 o en halv plans villa på totalt 150kvm med garage/förråd.
Det känns fortfarande som en dröm att det skall bli vårt under detta år, och helt nytt :) tänk att hela familjen skall flytta in där. Ser också hur mycket detta betyder för Anders, han som har längtat så att få bygga sitt hus från början, det gör mig väldigt glad, att en av hans stora drömmar slår in :) tror inte att vi hade köpt hus precis just nu om det inte hade vart för honom, att han har längtat så länge.

Nu är det bara allt som skall bestämmas, hur det skall se ut med färg, tapeter, dörrar, golv, kakel, köksluckor, handdtag etc etc ;) oj vilken djungel det är!! började gäspa så fort vi kom in på stigs kakel o kondradssons i Gbg. Känns inte som att det är så vitkigt för mig, rent exakt hur det skall se ut, utan mer som helhet.
Måste påpeka att det är en väldigt bra sammarbetsövning i förhållandet, o "ge-o-ta-principen" ;) men det är bara spännande att se fler sidor hos varandra. två starka viljor kan ibland krocka. jag nämnde att helheten är viktig för mig, men det betyder inte att man bara kan välja o vraka ;) Jag tror att vi kommer att få måla huset i varsinfärg, halva var, som det ser ut nu,haha.
Men oavsett så är båda med om at tdet inte är värt att bli ovänner om, det är ju bara en lyx att kunna välja färger o material o design...

Huset kommer att komma med klar o färdig första-våning men med inredningsbar övervåning, men jag tror att vi kanske kommer att isolera den iaf, så vi kan ha det som vind fram tills det att vi bestämmer oss för att inreda den, med lite fler rum. För just nu kommer det bara att finnas två sovrum, och ett rum behöver vi som sovrum o sen behöver vi ett kontor då anders jobbar mycket hemma. Men jag känner att det både hade vart mysigt med ett barnrum att inreda, o sen behöver vi det inom några år iaf, då den lill/e bli större o behöver ett eget rum. men vi får se hur det blir.
Sen kommer vi ju att bo på den där berömna jordhögen fram tills det att vi gör något åt trädgården, med gräs o altan etc. Det är väl inte så himla roligt, men åter igen ett lyxproblem. Ser fram emot nästa sommar då man kan ha mycket med grillkvällar, och soldagar vid huset, samt att man förmodligen kommer att ha en liten som kryper runt för fullt, å då hade det var bra med lite gräs under fötterna :) men vi får se vad vi hinner med.

Tänk, det här hade jag inte ens vågat drömma om, för bara ett par år sedan. usch vilken kontrast det har blivit i mitt liv, både sen jag träffat mannen i mitt liv, anders, och att jag flyttade hem igen efter utbildningen. Hämtade ju ut mina journaler från BUP o när jag läste det så fick jag verkligen rysningar i kroppen, att jag verkligen har fått så dåligt under en såpass lång tid. O sen att allt detta beror på en perosn, och at tdet är fler personer runt honom som mår och har fått som jag. Det är ju honom det borde drabba, men istället dränkar han sin ångest i sprit o lögner. Undrar hur han tänker.....
undrar om han tänker något under den dagen jag fyllde 25, att jag skall gifta mig, att jag väntar "hans" barnbarn....hur kan man bara stänga av? det kommer jag nog aldrig att få reda på, så lika bra att jag verkligen försöker släppa det där!

Nu är det arbetsdag, kort sådan, så jag hoppas att jag kan få lite tid i solen efter jobbet :)

Lillen/an sparkar för fullt o häromdagen kände lillasyster sparkarna utifrån, så spännande o lite läskigt :)

Ha en fin o solig dag allesammans.....



//Miss Y

måndag 9 maj 2011

Tioman Island



Japp, så här ser det ut dit vi skall bla på bröllopsresa! detta ställe är så vi halvt avslutar trippen med. På Tioman Island, en ö 1timma ut sydost med flyg från Kala Lumpur. Kan inget annat än att drömma mig bort till detta underbara ställe redan nu :) lite svårt att leva i nuet, hehe.

Vi skall ta reda lite mer om Bali, vilka ställen som är mer och mindre turist, o vilka ställen man "måste" ha sett innan man åker därifrån. Bali kommer vi vara i ca 2 veckor innan vi reser tillbaka till Malaysia. Och vi har inte fler än två nätter bokade än, just för att vi skall kunna vara mer flexibla o kunna ta oss runt utan att vara bunden till något specifikt hotell/plats. Så om någon har förslag på resemål/ställen på Bali som man måste uppleva, så är det mer än välkommet.

Tänk, att det bara är 4 veckor kvar, exakt innan vi sitter på flyget mot vår underbara resa, som nygifta :)) åh, spännande!
Men är mycket som skall fixas nu innan, men försöker att njuta så mycket som möjligt o inte bli för stressad.

//Y

onsdag 4 maj 2011

lyssnat på den lilles/as hjärta!

Igår var vi hos Bm, och vi fick lyssna på hjärtat vilket var ett underbart ljud att få höra :) hon kände vart livmodertaket var, och den var strax ovanför navelhöjd, så den växer så det knakar, och den lär väl sitta i brösthöjd när det väl är dags, hehe.
Kommer att vara iv.26 när vi gifter oss o då kommer nog magen att sitta ganska bra så att klänningen framhäver magen fint :) känns magiskt att få vara hela familjen framme vid altaret när vi säger JA till varandra...

Vi tog upp hela listan på tusentals frågor vi har angående resan till Malaysa/Indonesien, och som alla andra har sagt hittills så är det i princip att leva på som vanligt. man skall tänka på vilka mediciner som kan vara bra att ha med sig, och vad vi skall göra om det är så att det mest hemska skulle hända, att vi föder förtidigt. Och sen har vi täcknat extra bra försäkring för mig o barnet om något skulle hända! rekommenderar verkligen denna om man skall resa efter v.26+6 (som de vanliga försäkringarna/hemförsäkringen täcker) och om man inte skall vara borta mer än 45 dagar, http://www.europeiska.se/sv/Backstage/Reseforsakring-Smart/Reseforsakring-Smart2/

vi var på allresor och bokade lite fler hotell och pratade om fina ställen runt kala lumpur, så nu är rutten mer eller mindre satt. Vi kommer att börja med att flyga från landvetter den 6e juni kl 07.10 (om jag inte minns fel) och så mellanlandar vi i amsterdam innan vi flyger vidare till kala lumpur för att byta plan till bali, denna totala resa tar ca 16 timmar, med en flygtid på totalt 13. när vi kommer till densapar (flygplatsen på bali) kommer vi att tillbringa två nätter där på ett mindre hotel, innan vi lägger upp vår resrutt på bali (som kommer att vara så flexibel som möjligt). på bali kommer vi att vara fram till den 20e juni. sedan flyger vi tillbaka till KL, för att ta hos lite mer sydligare längs Malaysias västkust, under 4 dagars tid. sedan tillbaka till KL för att ta propellerplan (22 platser/plan) ut till en av Malaysias mest paradisöar, Tioman Island, där vi kommer att bo mer lyx, precis vid stranden med stort poolområde o god mat, under 6-7 dagar. Flyger tillbaka till KL där vi kommer att ta in på ytterligare ett finare hotel för att avsluta denna resa med 2-3 dagars shopping :)
Flyget lyfter från KL ca 24.00 hem till Sverige....

Inte nog med detta så hann vi med att träffa sjölyckan, de som skall göra maten och servera på vårt bröllop! vi satte exakt meny, och diskuterade en massa praktiska saker. det kommer att bli så himla bra dett bröllop, ser verkligen fram emot den goda maten och allt det andra!
...men det krävs verkligen planering inför ett bröllop, så tipset är verkligen att börja planera ca ett år innan (om man vill ha ett lite större bröllop), för att slippa stressa mer än vad man redan kommer att göra :)
om någon vecka är det dags att hoppa i bröllopsklänningen igen och se vad som kan göras för att ev sy in eller sy ut, för att den skall sitta så bra som möjligt. det viktiga för mig är att framhäva magen så mycket som möjligt, så man inte ser ut som varken ett tält eller icke-gravid. sen måste jag ta tag i att ringa frisören så vi kan gå igenom lite om hur huvudet skall se ut den dagen ;) men tror jag kommer att ge henne ganska fria händer med lite riktlinjer. litar verkligen på Therese, hon är så himla duktig, i både kreaktion och teknik :) är verkligen i trygga händer, och i väldigt bra sällskap då mina tärnor kommer att vara med mig hela den förmiddagen, även kvällen o natten innan, då vi kör på ett litet tradiotinellt sätt, att brudgummen inte kommer att se bruden de sista 24 timmarna innan vigseln, spännande ;)!!!
...o sen längtar jag efter dem underbara ringarna vi kommer att ta på oss den dagen, så himla vackra. Kommer att ha två vigselringar, en diamant i varje varav en som anders har valt o jag den andra (vet att det låter konsigt med två vigselringar men de sitter på något sätt samman) ja ni får se helt eneklt, vill ju inte berätta allt i förväg ;)
men det bästa av allt är att i min bubbla den dagen kommer jag att ha med min Anders, varje sekund. Han kommer att vara så fin o så vacker....kommer garanterat att fälla många tårar den dagen..

Så säger det igen, kom gärna till Hemsjö kyrka den 4e Juni, kl 13.00, då vigseln mellan mig o anders kommer att äga rum :)


ha en fin dag så skall jag fortsätta min födelsedag med att jobba några timmar (bli bjuden på herrgårdslunch- buffé) och vidare hem o förbereda för släktkalaset kl 18.30, med mina fina princesstårtor jag gjorde igår :)


//Miss Y

tisdag 3 maj 2011

Snart åker vi!

Japp, snart är det dags att packa väskan o åka mot paradisen igen :) Denna bild är iof från similan island utanför västra thailand, och vi skall till indonesien och malaysia, men jag tror att det är minst lika underbart som på similan.
åker tillsammans med min man och jag som hans fru, åh vad lyckligt! och detta skall vara under en hel månad, i detta paradis! (inte som gifta alltså utan att vi geografiskt sätt kommer att vara där i en månad ;) gifta kommer vi att vara för evigt.

Skall till barnmorskan idag och prata om knep o knåp inför resan, och sen får vi se vad hon tänkt att göra mer, vet inte om jag skulle ta några prover eller mer undersökningar på barnet, men det märker vi.

jobbar kort dag idag då en hel del ärenden skall göras! slutar 12 och tar sedan tåget tillbaka till såsen för att diskutera journaler, sen barnmorskan, sen träffa våra nissar som skall hjälpa oss med bröllopets mat och servering! kvällen tillbringas totalt i köket, då det skall bakas tårta, skall tydligen ha släktkalas imorn ;) fyller 25, så är väl lite av tradition att man bjuder familjen på lite kaffe o tårta. det kommer att bli princesstårta med någon rolig garnering! ...låt fantasin flöda...

4 veckor kvar.....

/Miss Y