"Du skapar dig själv genom dina egna tankar"

måndag 30 augusti 2010

Sthlm snart


En helt underbar kväll ledde till en helt underbar morgon :) vaknade precis innan A gick upp för att duscha och sen kom han och väckte mig med en puss på kinden och ett leende. Hoppade in i duschen för att sedan ta på mig och då hade älsklingen redan börjat göra frukost, åh silken hjälteman man har :) satte på kaffet som jag skulle ha med mig till sthlm, packade ned matlådan och mellanmålen samt juicen, (rutiner är viktigt!). Sen blev jag skjutsad till stationen och fick en hejdåpuss och ett leende som var mjuk och som fick mig att se denna dagen så mycket lättare än vad den var innan i mitt lilla huvud, komplicerade hjärna.
Det känns betydligt lättare att åka till Sthlm nu än vad det någonsin gjort. Både för att behandlingen har gjort sitt och att jag då inte känner mig så himla ensam längre. Sen också att jag har fått vara tillsammans med min familj, vänner och har fått flytta ihop med min älskade :) det gör att jag har samlat kraft för denna sista terminen på Nph. det bästa är att jag kommer att kunna vara hemma för det mesta och jobba med avhandlingen och plugg inför teoritentan. Och att jag kommer att kunna fortsätta behandlingen på mando tills det att jag blir friskförklarad -känns väldigt bra. Ser redan att jag har kommit en låååång väg, trots ett baksteg. Min behandlare säger också detta, att jag inte har långt kvar, är "bara" det där lilla sista kvar. vi har målet att bli friskförklarad till bröllopet nästa år, men att jag inte skall bli besviken på mig själv om det inte blir så. Nog prat om det :)

Sitter på tåget nu och är enligt tabell, ovanligt! men kommer att anlända till Sthlm kl 10.45 och skall möta upp Junior på odenplan vid 11! Sen börjar lektionen, socialmedicin kl 13-16! Tåget hem går från sthlm vid 17.10-19.45! och då kommer A o hämtar mig :)

Skall ringa allresor efter skolan och prata med dem angående vår bröllopsresa, kolla vad dem kan hitta för avgångar och priser :) åh, jag vill boka nu!!

Skall avsluta här för att slå mig ned i sätet och läsa lite ur bröllopsmagasinet och drömma lite :)


Miss Y


Bild: var den första bilden jag fick skickat på Anders :)

söndag 29 augusti 2010

Söndag, och snart en ny vecka

Snart en ny måndag och då beger det sig av upp mot Sthlm igen.
Helgen har bestått av mycket mellan helvete och jord, men allt slutade bra och "ny, dag, nya möjligheter", är mitt motto de närmaste dagarna :)

Sthlm har ju inte vart det stället som har gett mig de ljusaste dagarna i mitt liv direkt men känns ändå okej att åka upp igen, då jag även har hembiljetten redan bokad samma dag. Så sthlm-över-dagen!
Skall bli kul att träffa vissa i klassen igen och sen de få vänner man skaffat sig under de fyra senaste åren i Sthlm.
Måndagen kommer att bestå av socialmedicin och sen lite upplägg av mitt och juniors c-arbete. Målet är att vara klara helt praktiskt under september för att kunna sitta vid datorn och skriva ned allt under okt-nov, för att sedan redovisa allt den 1-2 december, för att sen efter det ta examen! shit!!! examen!! an inte förstå att det är så nära nu, att allt faktikst har gått så fort när jag ser tillbaka på det. att vara i det är något helt annat för då kan vissa dagar gå riktigt långsamt och man blir aldrig klar eller kommer aldrig fram. men nu är det bara 4 månader kvar tills jag (förhoppningsvis) får ut min" Doctor of manual medicine in Napraphathic"- examen!! Då är jag äntligen klar och får då även börja mitt Leg år, så jag kan ansöka om min Legitimation.

Jag o A skall snart boka vår bröllopsresa och det känns verkligen jätte skönt att ha bokat den, då man kan se fram emot en resa. älskar ju verkligen att resa och att få öra det tillsammans med någon man älskar. Jag har bara rest med min bästa vän och familj men aldrig tillsammans med en kille man älskar. Åh, tänk att få ligga där på en kritvit strand tillsammans med A, på vår BRÖLLOPSresa... :)) Tänk att få ligga där och vara Fru Friborg, att få vara 1 på riktigt.
Snart dags att prova klänning tillsammans med mina underbara tärnor :) tänk att få vara riktigt vacker den dagen då vi skall lova varandra evig kärlek...
Drömmer...


Nu är det dags att lägga sig ned i soffan och njuta tillsammans med min underbara, över ett glas rött och bra fotboll på tv :)

Miss Y

torsdag 26 augusti 2010

Sommar blir till Höst

Hej o godmogon! eller idag var ingen bra morgon efter det att ida gått. Tvätt maskinen är fortfarande knäpp så ville få igång den men den är verkligen helt kaputt så läkte ut vatten över hela badrummet men nu äntligen fick jag tag i hustomten som går runt i området och fixar sådant här. han skall beställa en ny maskin och vi fick kod till tvättrummet. Men ligger en blöt tvätt i maskinen så har ingen aning om vad jag skall göra med den, eftersom den inte är körd än. åhhh blir tokig på detta!!! dessutom görs det inte bättre av när kroppen är hormonfylld!

skall snart till Mando för lunchtime, sen hem för att plugga o sen iväg till liseberg med ida o barnen vid 17! det är nog farfars bilar som skall göra min dag idag :) hoppas det...

Usch, den blir man lite dyster av tanken på att sommaren är slut och att hösten börjar att närma sig. gillar inte mörker och inte kylan. det enda som kan vara lite mysigt, i några dagar, det är att kura upp sig i soffan med the o bra sällskap. men är ganska segt i längden. tror jag behöver något att se fram emot för att klara av detta. något som är ganska nära iaf, typ november. får se till att prata med A så vi kan boka in något där, så man kan orka kämpa sista terminen. Hmm, undra vad man skulle kunna hitta på. behöver ju inte vara så himla dyrt men att ha något inplanerat.

Imorn kommer äntligen lönen, den är eftertraktad och skall bli spännande o se hur den ser ut denna månaden. har fortfarande inte fått från fk angående sjukskrivningen i juni, men kanske blir en bra julklapp ;) de säger ju att det tar tid...

Nä nu skall jag lämna detta och försöka peppa upp mig lite inför kvällen, skall bli kul att komma iväg lite. helgen ser jag inte direkt fram emot då A skall ha killkväll på fredag, då jag är ledig och sen skall jag jobba lördagsdygn o går av söndag kl 14, då är det innebandy. så denna helgen blir inte så mycket med varandra. är verkligen segt o tråkigt när man går om varandra. kan verkligen förstå de förhållanden som kraschar pga att man inte ägnar varandra tid. är verkligen beroende av att kunna få lite kvalitetstid med A, man blir så mycket gladare då. men denna helgen krockar det och självklart blir det så ibland :) är glad över att han har vänner och att han tar hand om dem, är viktigt. Ser fram emot nästa helg, då vi är lediga tillsammans :)

ha en bra dag!

Miss Y


onsdag 25 augusti 2010

Kärlek?

Ja, vad är egentligen kärlek? och kan man älska någon annan innan man älskar sig själv?
Hur lär man sig att låta sig bli älskad? Jag tror att detta är vanligare än vad man tror, att kärlek till sig själv är sällsynt. se bara på hur vi behandlar oss själva, med krav, stress och ingen egentid. jag kan bara prata för mig själv men vet också att jag pratar för en del andra också. Man tar gärna tag i andras problem och får den bekräftelsen men sen glömmer man sig själv totalt och sina egna problem, för att de är för jobbiga att ta itu med, eller? Jag övar dagligen på att ge mig själv den tiden jag behöver för att må bra, göra det som får mig att må bra. jag har mer med tiden insett att värde ligger inte i prestation. Att prestera i skolan, att ha bäst betyg, gör sig inte till en bättre människa. däremot att sätta sig själv i fokus, värdera det inre och det som får en att må bra, det gör en till en bättre människa. Och jag tror att sätta sig själv i fokus i sitt egna liv (att man är sin bästa vän) gör att det blir lättare att älska sig själv och på så sätt älska andra.

Man måste ta luft i vardagen, man måste göra det som man behöver, inte alltid det som man vill. "vad behöver jag för att må bra?" Förut gick jag mycket på vad det var som jag vill göra, och då blev det alltid för mycket, eftersom jag är en person som vill väldigt mycket :) men kanske inte alltid det som jag behöver för att få ett fungerande bra liv. Sen att våga sätta krav på folk runt omkring, speciellt att sätta gränser. Sätta gränser för sig själv. Att vara vänner med alla går tex inte så ibland måste man sortera och ibland måste man prioritera, om det är en relation som du vill ha kvar. Jag tror också att genom att säga nej och sätta gränser för dig själv och för andra, det skapar en trygghet på sikt. Jag vågar kräva mer ur min relation med anders efter det att jag har satt gränser för mig själv. det finns vissa saker jag verkligen inte vill gå med på och innan jag sätter gränsen för anders, så måste jag ha hittat den först själv. Det handlar om respekt och ens värde som person och individ. Sen är allt givetvis en balans, och det är där som det bär eller brister, finns balanden i förhållandet? finns redskapen att känna av varandra och att respektera varandra, finns kärleken?

Förut i förhållanden kan jag ha vart en person som har svalt mycket för att "allt skall vara bra", bara det att det var då JAG krympte som person, som individ. Då stod jag inte upp för det som jag behövde för att må bra, utan för att jag ville svälja. är lite svårt att förklara men huvudsaken är att man har två ben på jorden, står stadigt, och vet vad man behöver för att må bra. Sen att vissa saker måste jobbas på när man hittar en relation som man vill leva i, det är en självklarhet. En relation blir inte, en relation bildas av det man gör det till.

Sen har jag kommit på en annan sak när det gäller kärlek och äktenskap. Att man skall inte bara träffa rätt person med rätt personkemi utan man skall vara i samma stadie i livet, att man har samma mål med livet. att man värderar grundsakerna samma. Oavsett hur bra personkemin är, och hur bra det KAN bli, så ÄR det inte så bra.
Kunde tycka att det var läskigt att träffa A när allt detta fanns, och det blev läskigt av att det föll så naturligt. Och att komma tillbaka till att vi förlovade oss tidigt och redan ha bestämt vigsel nästa sommar, det har med att så mycket klaffar, och det KÄNNS. Sen älskar jag att det finns smågnabb, som att vem det är som alltid städar eller alltid lagar mat eller som alltid glömmer att hänga upp jackan :)
Man kommer alltid att ha diskussioner men jag tror, eller jag vet, att det håller förhållandet levande och det gör att man blir tajtare och starkare som par. Blir irriterad på folk som är konflikträdda, för det finns ju inget att vara rädd för. går man in med inställningen att detta kommer att förstöra, så kommer det att göra det också. Finns det något bättre när man lär känna varandra genom diskussioner som sedan leder till att man lär av varandra? :)
sen tror jag att ha inställningen att det kommer att komma kriser, jobbiga sådana, gör att det blir lättare när de väl kommer. allt som kommer som en chock gör allt mycket svårare, då känslorna är påkopplade som aldrig förr, och man kan komma att göra förhastade beslut eller att ord kommer utan mening.
Att kunna se förhållandet som en bergodahlbana genom livet och en nedförsbacke behövs för att få skjuts upp i en uppförsbacke.

Sen finns det vissa saker som inte går att lösa, det är när förtroendet bryts på något sätt. att man inte längre kan lita på varandra. försvinner den så försvinner kärleken. En otrohet är aldrig till för att förlåta, om inte förlåta föra att sedan gå vidare i en ny relation.

Nu har jag pratat mycket om djupa saker, för vissa. och vissa tycker säkert att jag är helt dum i huvudet, som överanalyserar saker. men det är detta som skrämmer mig. att sådana här analyseringar är så ovant för så många, när det egentligen skulle ligga som fokus hos alla människor och familjer. Att prata med varandra, diskutera, analysera, visa känslor, prata känslor.
Jag träffade en familj förra helgen (en av Anders tidigare arbetskollega) där de hade två helt underbara döttrar, 9 o 11 år. Deras föräldrar var så himla naturliga och familjen verkade väldigt harmoniska. Vi pratade under hela kvällen och de berättade att nyckeln till deras harmoni och naturlighet, var att de pratar som familj. de tar sig tiden att sitta och prata om livsfrågor som; "vad innebär en relation?", "hur uppfattas jag om jag gör så här eller så här?", "om jag vill satsa på basketen som jag vill så kanske jag borde ta o vila och äta bra efter skolan, innan träningen?". Jag blev så glad när jag hörde detta. men sen berättade de också att deras döttras vänner har flera gånger reagerat på att de "pratar" med varandra i familjen. Hur konstigt är inte det????
att "familjeråd", har en negativ klang i mångas öron, är också underligt. Man har ju genomgångar innan fotbollsmatcher och träningar. en familj är som ett team, så varför skall man inte ha genomgångar där för??

Jag hoppas att när jag o A får barn att vi från början alltid tillåter känslor, prata om känslor och att våga prata om problem. jag vet att det hjälper senare i livet, både i självlära och i relationslära :)
Jag har haft en underbar mamma som lärde mig detta. Och sen har jag en underbar vän som har bollat med mig sen tonåren, tack Jen för att du är min vän, och för att vi alltid kommer att ha varandra oavsett vad som än händer. :)


Nä, nu har jag tjatat nog och skall göra mig reda för Mandos timmar. Efter Mando blir det att repa nervsystemet med Jen och sen blir det fika och girltalk! Avslutar kvällen med ett core samt mrl pass på sportlife. Blir hämtad av min älskade och sen hem för en myskväll :) Känns som en väldigt bra dag för mig. Och varför den gör sig bra, det är för att den omgivs av det som jag behöver :) -kärlek, vänskap och kunskap....

Miss Y

tisdag 24 augusti 2010

En regnig tisdag

ja uach vad det regnar när jag tittar ut. skall ta mig ned till stan för ett besök på mando, lunch o lite samtal. får nog bli bussen iaf, så har rotat fram busskortet och hoppas att det är pengar på det :)

Igår så blev det verkligen en lyckad kväll. bestämde mig på stan när jag var med evelina och linn att jag skulle hitta på något för min kära sambo! det fick bli att städa lägenheten samt att slänga ihop en trerätters på det vi hade hemma.

Meny:

Förrätt: En baconröra gjord av creamfresh, bacon, röd paprika, vitlök, salt o peppar samt färsk basilika. Placerad uppå en bit rostat bröd

Huvudrätt: Fläskfilé med eget örtsmör tillsammans med ugnsbakad klyftpotatis samt bearnesås. Detta serveras med en färsk sallad.

Efterrätt: Hembakad kladdkaka toppad med egengjord chokladsås.

Dryck: Rött vin, Allegro -underbart!

Efter maten så tog vi efterrätten i soffan framför en film. Kvällen blev verkligen optimal och Anders blev väldigt glad och såg att det uppskattades, sådant är roligt! Kvällen avslutades med att se fångarna på fortet och se sade det bara "donk", så somnade vi :)


Nu sitter jag på Mando och väntar på att lunchen skall serveras. Hmm, är en del nya i rummet som sitter och ser lite skärrade ut, gissar att de är nya. Förstår dem verkligen för jag tyckte också det var läskigt i början men nu har man vant sig och känner sig nästan som en i gänget här med alla behandlare och tjejer :) Målet är verkligen att bli friskförklarad innan bröllopet i Juni men det är verkligen bara en bonus om det blir så. jag skall inte förvänta mig något säger EM men det kan alltid vara ett mål :)

Skall nog försöka åka förbi Ida och familjen lite innan jag åker hem efter mando. Sen blir det till att träna lite body Vawe, ingen aning om hur det är men när man läste om det så lät det ju ganska roligt. Sen så tänkte jag kanske åka ned till Nolhaga och titta på när A tränar, alltid kul att titta sport och speciellt se sin kille i sportkläder ;) en riktig heting. Tänk att han är min, hehe.


Dags att runda av...

Ha en fin dag allehopa!

Miss Y

TBC.....soon....

torsdag 19 augusti 2010

Blir så himla arg!

Jag måste skriva av mig för annars gör jag något jag kanske ångrar. Jag fattar inte hur en mamma kan tappa alla sina barn man har fött. då menar jag att man släpper den emotionella bandet mellan mor och dotter, mor och son. (vill bara förtydliga att det inte är min mamma jag pratar om, för hon är den bästa man kan önska sig)
Man föder fyra barn och fyra fosterhemsplaceras och en får bo hemma, "för hon klarar inte av fler" men hur tusan tänker man då? tänk på det innan man gör barnen, att man inte har förmågan att ta hand om någon mer än sig själv, och knappt är väl det.
jag är så trött på att se mina syskon må dåligt. jag blir ar, jag blir ledsen och jätte orolig. jag vet att 1 av dem har det jätte bra tack vare en gudomlig fosterfamilj. men de andra är jag rädd att de förstör sina liv.
är jobbigt att vara stora syster till fem syskon och bara se på hur åt helskotta det går för dem. och detta är endast pga av att föräldrarna har totalt misslyckas med föräldrarollen!! Tänker hon ens på att alla de barnen som fosterplaceras undrar varför det inte var "jag" som fick bo hemma! "älskar hon honom mer är mig?", "är jag för jobbig för att få bo hemma?" tror inte ens hon har den förmågan att sätta sig in i deras känsla, att bli bortlämnad av sina egna föräldrar!!! och pappan i detta har tappat vårdnaden av alla barnen så han är ju inte direkt till någon hjälp.
vill bara ta hem alla, ge dem den kärlek dem förtjänar och lära dem allt jag kan. Men det går inte...

Min ena syster håller på att tappa allt och jag ser hur detta kan sluta precis hur som helst. jag vill verkligen hennes bästa men känner mig så otroligt maktlös och kan nästan bara se på...
varför, varför händer detta BARN??

så många barn i sverige/världen som far illa pga av att föräldrar inte tar sitt ansvar. ger dem inte kärlek. låter dem leva ett liv utan regler och konsekvenser. gör inget annat än att förstöra..
och dem som det drabbas är de liven som minst förtjänar det, barn.
ber till gud att detta skall sluta väl, att även om livet är riktigt jobbigt ibland så låt dem se ljuset i att det kan bli bra, bara man inte ger upp och släpper efter. man måste aktivt kämpa, men det är värt det...

Jag kan säga, att detta är något jag står för och detta är något som jag minst skulle kunna säga till alla föräldrar som inte tar sin uppgift som förälder. har inga problem med att stå upp för dessa ord och jag skulle inte ha några problem med att stå i en rätt och berätta precis allt som gör att dessa föräldrar skall inte ha ansvaret över sina barn. låt dem bli bortadopterade till en familj där kärlek finns, uppmärksamhet, regler och konsekvenser, kärlek, stöttning, kärlek och åter äkta trogen villkorslös kärlek...

Älskar mina syskon otroligt mycket och vill att detta skall sluta bra, för jag är orolig över dem...
men jag har inte makten att bestämma över deras liv. det hemska är att staten har den makten och de har missat empatin, pedagogiken, kärleken och åter igen den sociala kompetensen till barn! kan bli så arg när jag tänker på vilka fjollor rent av sagt som sitter och jobbar i socialen!

Till er som tänker att ni vill ha barn, och till er som har barn; ta hand om dem och gör inga barn om ni inte kan ta en föräldraroll! man är inget som man bara skaffar och skiter i sen, det är ett ansvar resten av livet...
ingen är perfekt men alla föräldrar har en skyldighet att göra allt man kan för sina barn!!

Är lycklig att jag har min mamma som är en otroligt fin människa. Förr kunde jag gråta över att jag förlorat min biologiska pappa men nu ser jag att det är han som borde gråta över att ha förlorat sin förstfödde dotter.
En son eller en dotter är inget som man tar förgivet, det är en färskvara och som man måste vårda för att få ha kvar...


Tänker på er och är ledsen över allt som hänt oss. vi hade förtjänat så mycket bättre. Men jag vet, att om man inte slutar kämpa så kommer man till det livet man är värd. Se på mig, nu står jag snart här med en doctorexamen och skall gifta mig till sommaren. Jag vill att ni skall veta, att detta går om ni bara VILL. Låt inte dumma vuxna personer ta makten över era liv! ta makten själv och styr åt det hållet ni själva vill.
Jag finns för er....
Älskar så mycket....


Storasyster till fem underbara småsyskon <3

onsdag 18 augusti 2010

onsdag!

Godmorgon!
igår var en lagom dag. hade det jätte mysigt tillsammans med bästaste vännen även om vi inte gjorde så mycket, munnarna gick i ett (iaf jennifers) ;) lagat och tittade på karate kid! sen kom A hem och åt sedan åkte han och tränade så då kunde tjejsnacket gå vidare i lugn och ro, lite planer och diskussioner kring bröllopet. Längtar...
A tog även upp imorse att vi snart måste åka runt och kolla lite lokaler som vi skall ha som festlokal efter bröllopet. hoppas verkligen vi hittar något bra. hade tänkt att tallhyddan hade vart perfekt, så skall nog ringa och prata med dem lite (kanske kan få dem att gå med på det om de samtidigt får göra ett repotage om det, då de vinner en del PR på det). för då kan man använda deras stora altan och ev ha partytält om vädret är dåligt. hmm, vi får klura lite. beror ju en del på konstanden också. är inte så roligt att lägga alla pengar på festlokalen. hjortgården hade vart fint också men dem tar bara 60st och vi blir nog en närmare 80 iaf.

Nu skall jag snart ha lite patienter innan jag skall till jobbet, jobbar iof bara mellan 14.30-18 för sen så skall jag ha lite jobbakompisar här hemma så blir det avslutning på onsdagsklubben :) så vin, kex och lite ost och oliver kommer att serveras plus en jädrans massa dans!!

Ha en fin dag allesammans!


Miss Y

tisdag 17 augusti 2010

Vill resa igen

Vill så gärna ha sol igen. behöver verkligen sol för att få min dos av cerotonin! skall man behöva vänta ett helt år för att få sin sol, nu när sommaren är slut :(
Drömmer mig bort då jag och Jennifer var iväg till Thailand, glömmer aldrig...

Tisdag idag och den dagen tillbringas i Mandos lokaler, blandade känslor. Inget kul att pressas in i den världen även om jag försöker göra det med en mer klackspark än tidigare. Fick fylla i en sådan där sexveckors koll och det kändes iaf mycket bättre. ringarna kom högre upp på positivitetskalan än sist, då det mer var bottennapp ;)
Det är mycket som man måste tänka på om man skall klara sig igenom detta, tex varför man gör det och varför man kämpar för att lämna ett liv i tvång och ångest. Det är inte alltid en dans på rosor i det "vanliga" livet heller. är lätt att tro att livet skall vara perfekt om man bara blir frisk men vardagen har en bergodahlbana den också, men mer naturlig och sund sådan.
Jag känner att nu när A har börjat jobba igen och jag har mitt, så saknar man varandra så himla mycket. man ser vad det är som man verkligen uppskattar i ett dagligt liv. Jag älskar honom så ord räcker inte till.
Fick ett så fint sms av honom igår efter att jag skrivit att det var så tomt utan honom hemma och att jag saknade honom. "Titta på våra ringar, jag finns alltid med dig" kändes underbart att läsa det, blev mer lugn. Ringens betydelse är verkligen evig och så stark, känns verkligen som att man aldrig är ensam längre.

Slutar här ifrån mando vid strax efter tre och sen blir det att umgås med jen ikväll :) var riktigt länge sen som vi hittade på något så skall bli kul!
A skall iväg på träning så vi ses inte förrän sent ikväll och imorn skall jag har tjejkväll, på torsdag jobbar jag natt och på fredag skall jag på tjejkräftskiva. så kommer inte att bli så mycket som vi ses innan lördag. ser redan fram emot lördags morgon. men lev idag ;) eller vad är det jag har inristat i ljumsken egentligen, kanske skall leva upp till det också ;)

Nu blir det nog att se på "Bröllopsduellen" och lägga sig i ett värmerum och ta det lugnt fram till lunch...(hoppas så att jag kommer ifrån här efter lunch), men E-M är den som vet bäst :) och skönt är väl det.


Ha en bra dag allesammans! och glöm inte att kunna prata om sina problem och svagheter är en stor styrka, som leder lättare till förändring och förbättring. Att våga stå för det när folk frågar istället för att krympa och gå genom jord :)


Miss Y

måndag 16 augusti 2010

Godmorgon

Godmorgon allesammans. Bilden representerar från oss, en god morgon!

Semestern är slut och det är dags för vardagen igen med alla dess rutiner. Känns verkligen blandat. Alltid skönt med semester, speciellt denna då det var den bästa i mitt liv på äldre dagar. Sen jag träffade A så har mitt liv vart väldigt ljust och jag har hittat motivation med att jobba med de saker inom mig som stör mitt liv negativt. Att se att vissa saker inte tillhör livet om man vill leva. Ett liv kan vara bra men också riktigt dåligt. Ta tag i det och gör det till det livet man vill leva istället för att bara flyta med...
Det jag lärde mig om denna semester som jag inte vill ta in med i nästa semester, är att ta det lugnare, inte ha det så fullbokat med att göra en massa saker. ta det mer lugnt, få mer ensamtid med Anders. Nu har det vart personer runt om oss nästan hela tiden, vilket har varit jätte trevligt men lagom är nog bäst. Men nästa semester kommer vi ju att få vara tillsammans bara A och jag, då vi kommer att åka på bröllopsresa, förhoppningsvis i tre-fyra veckor :)

fördelen med att vara inne i vardagen igen med rutiner är att jag kommer att kunna lägga ned fortsatt fokus på mandos strukturer och matrutiner. kommer att få hjälp nu några veckor för att komma in och ta ansvaret helt själv. känns okej men fortfarande en suck att det hänger kvar i mitt liv. Men måste säga att det känns verkligen så himla mycket bättre. Jag har ju ett fungerande liv, ett socialt liv. det hade jag inte, bara för 2 år sen.
Sen känns det underbart att ha stöttning från Anders och att han verkligen är engagerad i att jag skall bli frisk.

Denna hösten kommer att bli tuff då jag kommer att plugga 100% samt att jag kommer att jobba 45%. Skall försöka komma in i träningsrutinerna nu också, en lagom dos, en hälsosam dos, ingen överträning eller missbruk.
Kommer att börja plugga idag som det är tänkt. Skall försöka få klart P2 helt samt att få inskickat tentafrågorna inom oftalmiatriken. Sen blir det att lägga upp ett pluggschema inför sluttentan som ligger i slutet av november tror jag. Då är det på alla teori vi läst de 8 terminerna på Nph (naprapathögskolan)
Känns ändå okej att börja plugga, lite kul om jag skall erkänna, är nog en liten plugghäst iaf ;)
skall avsluta NPH med stil....

Ha en fin dag allemsammans!


Miss Y

måndag 9 augusti 2010

Det blir en seglarhelg iallafall !! :)

ja som överskriften säger, blev segling till helgen trots att det var nedlagt för ett par dagar. Nu blir det jag, Anders, Ida och Marcus som seglar från hunnebostrand ut mot smögen, och vidare...hmm..? ja det vet vi inte riktigt än, få kolla upp vart vi vill och vart vinden vill föra oss ;)

Dagen har vart bra. har provåkt lite bilar, då mor och far skall köpa ny bil. Anders var med och coachade, oj vad mamma blev impad (bra jobb Anders, stjärna i kanten av svärmor) Så vi får se vart detta slutar med för bil i slutändan!
Sen bar det iväg till arendegatan och familjen Löfgren där det åts och drack the! var meningen att vi skulle åkt och tränat men jag och Ida tittade på varandra och bestämde oss med dessa blickar, att ta en hemmakväll med film och en stor skål godis, oj vilket bra val! :) träningen och allvaret drar igång nästa vecka, då jobbet drar igång med dess rutiner. Skall på ett sätt bli skönt att komma in i vardagen igen, samtidigt som semestern verkligen har sin charm och jag får mycket tid tillsammans med Anders.

Imorn bär det av mot strömstad med svärföräldrarna och Anders, campa tills på torsdag, skall bli väldigt mysigt :) hoppas på lite bra väder iaf, även om det inte blir sol och bad, så kan det ju iaf vara uppehåll och någorlunda varmt...


Har egentligen en del att skriva om men spar mig med det och skall lägga mig ned och prata lite med A innan vi somnar. klockan ringer 06.50 imorn då vi skall vara på tegelbruket kl 08.00!

sov gott allemsammans!


Miss Y

söndag 8 augusti 2010

En underbar slapp och skön dag

Ja, ibland kan man behöva lite lugn och ro i semestern. Man är ju så himla dum att "passa på" att göra allt när man väl har semester, så det är speckat schema. inte bra! så dessa två dagar är skönt att ha, bara vara, och bara vara med varandra och få lite kvalitétstid tillsammans :)
Lördagen var underbar i Båstad, mycket fin stad då ja aldrig vart där och har bara haft fördomar om det. Avslutade dagen på en mysig hamnrestaurang, gillar anders citat "detta är vår första restaurangdejt älskling". och glad är jag för det, blir ju så nojjig när man skall ha dejt på restauran; vem betalar? (jag vill ju iaf betala minst halva notan), vad är billigast på menyn?, undra om han tittar på när jag sölar massor?, om hur svårt det är att äta och prata samtidigt OCH att vara nervös :) hmm, var nog väldigt skönt att första restaurangdejten kommer efter ett halvt år tillsammans :)
Efter kvällsmiddagen så bestämde vi oss för att köra hemåt, trots att det tog oss dryga två timmar hem och klockan var åtta. Men vi båda tyckte det var värt att kunna vakna upp hemma på söndags morgon...

Idag så tog vi det bara lugnt och aktiviteten på eftermiddagen blev till att vandra i skogen och leta efter mr kantarell men han hade inte lust att visa sig, blir ett nytt försök om ett par veckor :)

På torsdag så har vi vart ett par i sex månader, och det låter så himla kort med tanke på hur det känns. känns som att vi har känt varandra betydligt längre och att tiden gått otroligt fort. Kan nog fortfarande inte förstå att vi skall gifta oss i Juni. Känns så naturligt, känns underbart att bli en Friborg :)
Mormor ringde härom dagen och var jätte glad över att ha fått en inbjudan till bröllopet! känns så bra om hon skulle vara med den dagen, hon betyder mycket för mig...hoppas att hon orkar.

Nä nu blir det läggdags...
Sov gott allesammans!

//Miss Y

fredag 6 augusti 2010

Snart dags för att boka bröllopsresan!

Nu är man äntligen hemma en snabbis innan man åker igen. dock så är jag ensam då jag släppte av Anders i Gbg som skall vidare ned till Båstad för att spela innebandy i helgen. Jag åker ned imorgon, tidigt för att hinna se hans första match som startar 09.45, skall bli kul att se honom spela :)
Kändes lite tomt att komma hem själv, men syster yster och Sergio kommer en stund ikväll så då kanske det inte blir så ensamt att somna iaf :)

Starten på semestern är jätte bra, dock kunde regnet vart bättre men man kan inte alltid få allt. jag får drömma bort till varmare platser som vi kommer besöka i Juni nästa år. Vi har gjort en rutt som vi hoppas kan få ihop tillsammans med resebolaget nu i slutet av augusti, blir runt om i asien iaf, äntligen skall jag få backpacka lite, och tillsammans med min underbara, och då även "man" :) -är verkligen så lycklig!

Hunnebostrand var verkligen kanonfint och vi hade det jätte mysigt tillsammans med Jennifer och Niklas. Vi seglade tom under torsdagen, tillsammans med Niklas pappa Kaj. Från Hunnebostrand till Smögen, så åt vi lunch (en underbar skagenmacka) sen så shoppade vi! hittade äntligen ett par riktigt bra regnbyxor och Anders hittade jätte snygga kläder från Esprit! Så läcker han blev :)

Senare idag så är det äntligen dags för något som jag skulle gjort för länge sen, massagebehandling! Hoppas att hon är bra, då jag måste få loss alla jobbiga triggerpunkter kring bröstrygg och axlar. Hon tar 500.- för 50min, så då måste hon ju vara bra. har aldrig vart med om att massageterapeut tar så mycket för en behandling. Men då skall man ju iallafall inte tveka över att ta 500.- som Naprapat.

Nu blir det bara till att ta det väldigt lugnt, ligga i soffan och se på någon bra "må-bra-film". Kanske dagdrömma lite....:)


Ha en fortsatt bra dag!

Miss Y